Ayçiçeği üreticilerinin yüzü gülmüş durumda

Kurak bir şekilde geçen kış mevsiminden sonra gelen bahar yağmurları, ayçiçeği yağı üretimi merkez noktalarından biri olarak öne çıkan Edirne ilindeki üreticilerin yüzünü güldürmüş oldu.

Ayçiçeği üreticilerinin yüzü gülmüş durumda


Kurak bir şekilde geçen kış mevsiminden sonra gelen bahar yağmurları, ayçiçeği yağı üretimi merkez noktalarından biri olarak öne çıkan Edirne ilindeki üreticilerin yüzünü güldürmüş oldu. Edirne Ziraat Odasının Başkanı ve  aynı zamanda üreticiler, yağışların çok yüksek bir verim getirecek olduğuna inanmakta.

Ülkemizdeki yemeklik ayçiçeği yağının üretimi merkezleri arasındaki Edirne ili içerisinde yer alan çiftçilerin yüzü, kurak geçmiş olan kış mevsiminin sonrasında gelen bahar yağmuruyla gülmeye başladı. Edirne Ziraat Odasının Başkanı görevinde bulunan Hüseyin Arabacı, hasat konusunda  çok yüksek verim beklemekte olduklarını ifade ederken üreticiler de yağışlar nedeniyle hem verimin hem  de kalitenin çoğalmasını beklediklerini ifade etti.

Edirnenin Ziraat Odası Başkanı  görevinde bulunan Hüseyin Arabacı, yağmurun son zamanlarda yüzlerini güldürmeye başladığını ifade etti Edirne ilinde ayçiçeği ekimi konusunda artık sonlara gelindiğini ifade eden Arabacı Edirne ilinin yağış almaya başlamasıyla beraber ayçiçeklerinde çok harika bir gelişme yaşandığını ifade etti.  Son 5 günlük zaman diliminde metrekareye 50 kiloya yakın bir yağış aldığını  ve ayrıca ayçiçeği ile birlikte buğday ve kanolaya yani hepsine çok iyi geldiğini açıkladı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.