Ayılar şehre inmiş durumda

Bütün dünya üzerinde gerçekleşmiş olduğu gibi Türkiye içerisinde de etkisini göstermiş olan koronavirüsle mücadelenin dahilinde sosyal mesafeyi koruyabilmek maksadıyla park ile birlikte bahçelere giriş işlemleri gerçekleştirilen genelgeden hemen sonra daha sonraki  bir emre kadar yasaklanmış oldu

Ayılar şehre inmiş durumda



Bütün dünya üzerinde gerçekleşmiş olduğu gibi Türkiye içerisinde de etkisini göstermiş olan koronavirüsle mücadelenin dahilinde sosyal mesafeyi koruyabilmek maksadıyla park ile birlikte bahçelere giriş işlemleri gerçekleştirilen genelgeden hemen sonra daha sonraki  bir emre kadar yasaklanmış oldu. Pek çok turistik otelle birlikte mekanın yer aldığı Uludağ Milli Parkı da bu söz konusu yasaktan nasibini almış oldu. Milli park gişeleri itibariyle Oteller Bölgesi ile birlikte Sarıalan'a sivil araç alımı yapılmazken, jandarma ekipleri tarafından alınmış olan çok sıkı önlemlerden sonra bölgeye daha öncesinde su doldurmak amacıyla gelmiş olan vatandaşlar dahi alınmamaya başlamış oldu.

Özellikle de Sarıalan bölgesinde yer alan restoran ile birlikte kafeteryaların atmış olduğu yemek artıklarını yiyebilmek amacıyla çöp tenekelerini devirerek üstüne çıkmış bulunan ayılar, bölge ıssızlaştığında ne yapacak olduklarını şaşırdı. Çöp tenekeleri içerisinde hiç bir şekilde yiyecek bulamamış olan ayılar Uludağ yolunun üstüne kadar inip yemek aramaya başladı.

Kirazlı yayla yolunun üstünde de kış uykusundan uyandıktan hemen sonrasında yiyecek aramaya çıkmış bulunan bir grup ayı da yoldan geçmekte olan vatandaşlar tarafından objektiflere yakalandı. Yolun yanında yiyecek arayışında bulunan ayılar yemek bulamadıkları için tekrardan ormana girip gözlerden kaybolmuş bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.