Barış Pınarı harekatıyla alakalı açıklama yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış olan özel açıklama içerisinde, terör örgütlerinden YPG ile PKK tarafından tuzaklanmış durumdaki 988 tane El yapımı patlayıcının yanı sıra 442 tane de mayın tespit edilip etkisiz bir duruma getirilmiş olduğu ifade edildi.

Barış Pınarı harekatıyla alakalı açıklama yapıldı



Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış olan özel açıklama içerisinde, terör örgütlerinden YPG ile PKK tarafından tuzaklanmış durumdaki 988 tane El yapımı patlayıcının yanı sıra 442 tane de mayın tespit edilip etkisiz bir duruma getirilmiş olduğu ifade edildi. Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde; ''Kahraman durumda bulunan komandolarımız bölgede yaşayan halkın güvenliği amacıyla Barış Pınarı Harekât bölgesi içerisinde terör örgütlerinden PKK ile YPG tarafından tuzaklanan EYP işe birlikte mayınların imha edilme işlemlerine devam etmekte. Şu zamana kadar bölge üzerinde 988 tane EYP ile birlikte 442 tane mayın tespit edilip etkisiz bir duruma getirilmiş oldu.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan, Irak'ın kuzey bölgesinde eylem hazırlıkları yaptığı tespit edilmiş olan altı tane terörist ise etkisiz bir duruma getirildi. Bakanlığa ait Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşım içerisinde; ''Irak kuzeyinde yer alan Gara bölgesi üzerinde eylem hazırlıkları yaptığı konusunda tespitler bulunan altı tane PKK'lı terörist, Hava Kuvvetlerimiz tarafından gerçekleştirilen başarılı nokta atışlarıyla tamamen etkisiz bir duruma getirildi. Terör ile mücadelelerimiz ise en son terörist etkisiz bir duruma getirilinceye dek sürecek.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.