Bayramda hava sıcaklığı nasıl olcak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu hafta sonuna denk gelecek Ramazan Bayramı için havanın nasıl olacağına yönelik tahminler paylaşılmış durumda.

Bayramda hava sıcaklığı nasıl olcak?


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu hafta sonuna denk gelecek Ramazan Bayramı için havanın nasıl olacağına yönelik tahminler paylaşılmış durumda. Yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, yurdun geçtiğimiz hafta Kuzey Afrika üstünden gelecek sıcak hava dalgasının etkisinin altında kalmış olduğu da anımsatılıp, sıcak hava dalgasının yarın itibariyle kuzeybatı bölgelerden başlayıp etkisini yitirecek olduğu ifade edildi.

Balkanlar üstünden yurda giriş gerçekleştirecek serin ve ayrıca yağışlı  geçecek olan sistemin; yarın Marmara Bölgesinin yanı sıra İç Ege Bölgesi ile birlikte  Batı Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesinin kuzeybatısı ve ayrıca Orta Karadeniz bölgesinin iç kesimleri içerisinde yerel bir şekilde gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması konusunda beklenti olduğu da ifade edilip, ''Yağışlı  geçecek olan sistemin 22 Mayıs Cuma gününde Marmara Bölgesinin güney ile birlikte doğusunun yanı sıra Ege Bölgesi ile birlikte Batı Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu, Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlara sebep olması konusunda beklenti vardır. Gerçekleşmesi konusunda beklenti bulunan sağanak ve gök gürültülü  durumdaki sağanak yağmurların Karadeniz Bölgesi üzerinde yerel bir şekilde kuvvetli olacağı konusunda da tahminler var. Hafta sonuyla birlikte Ramazan Bayramı süresince de yağışların yurdumuzun özellikle de doğu bölgeleri içerisinde Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinin yanı sıra İç Anadolu Bölgesinin doğusu ile birlikte Doğu Akdeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri üzerinde de etkili olmayı sürdürmesi beklenmekte'' şeklindeki ifadelere yer verildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.