Bedelli askerlik yapacaklara son uyarı

Haziran ayı içerisinde yasalaşmış olan yeni askerlik sistemi ile beraber bedelli askerlik konusundaki uygulama da kalıcı hale gelmiş oldu. Bedelli askerlikle alakalı ücrette memur maaş katsayısına endekslenmiş oldu.

Bedelli askerlik yapacaklara son uyarı


Haziran ayı içerisinde yasalaşmış olan yeni askerlik sistemi ile beraber bedelli askerlik konusundaki uygulama da kalıcı hale gelmiş oldu. Bedelli askerlikle alakalı ücrette memur maaş katsayısına endekslenmiş oldu. Bedelli asker adayları bu sene için 33.233 Türk Lirası tutarında ödeme yapacak. Başvuruyla ilgili olarak son günse  31 Aralık 2019.

Bedelli askerlik ile ilgili başvurular hem askerlik şubeleri üzerinden hem ise e-Devlet üstünden gerçekleştirilebilmekte. Başvurusunu yapmış olan adaylarla ilgili olarakta ödeme süreci hızlıca başlamış oluyor. Ödemelerin devlet bankaları üzerinden ve ayrıca PTT üstünden de gerçekleştirilebilmesi olanaklı.

Başvuru ile birlikte ödeme süreci tamamlandığı zaman kontenjanı çok fazla aşan bir talep meydana gelirse, 2020 senesinin Ocak ayı içerisinde özel bir kura çekilmiş olacak. Mart ayı itibariyle de adaylar sırayla askere alınmaya başlamış olacak.

Yapılmış olan açıklamaya bakılırsa başvurularla ilgili olarak askerlik şubeleri, senenin son gününde yani 31 Aralık 2019 tarihi içerisinde saatler 00:00'ı gösterene dek açık kalmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.