Bizans Dönemine ait yapı inşaat kazısında ortaya çıktı

Kocaeli ilinde yer alan İzmit ilçesi içerisinde bir tane inşaat alanı üzerinde gerçekleştirilen temel kazısı esnasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen büyük bir tane yapıya ait duvarlar ortaya çıkmış durumda

Bizans Dönemine ait yapı inşaat kazısında ortaya çıktı


Kocaeli ilinde yer alan İzmit ilçesi içerisinde bir tane inşaat alanı üzerinde gerçekleştirilen temel kazısı esnasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen büyük bir tane yapıya ait duvarlar ortaya çıkmış durumda. İnşaat ile ilgili çalışmaları durdurmuş olan Kocaeli Müze Müdürlüğü ise inceleme başlattı.

Söz konusu bu olay, Kocaeli ilinde yer alan İzmit ilçesinin Cedit Mahallesi  üzerinde yer alan Tepeli Sokak üzerinde gerçekleşti. Elde edilmiş olan bilgilere bakılırsa, özel bir tane inşaat şirketi tarafından sokak üstünde yer alan bir arazi üzerinde apartman yapılması amacıyla çalışma başlatılmış oldu. İnşaat alanı üzerinde gerçekleştirilen temel kazısı esnasında ortaya duvar kalıntıları çıkmaya başladı. Kazı ile ilgili çalışmayı durdurmuş olan inşaat yetkilileri ise bu durumla ilgili olarak hızlıca Kocaeli Müze Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. İhbarda bulunulmasının ardından olayın yaşandığı yere intikal etmiş olan ekiplerde incelemelerde bulundu. Ekipler tarafından gerçekleştirilmiş olan incelemeler sonrasında çıkan duvarın Bizans dönemlerine ait bir yapı olarak kullanılmış olabileceği değerlendiriliyor.

Ekiplerin yapmış olduğu incelemeler sonrasında ise inşaat alanı mühürlenmiş oldu. Kocaeli Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından arazi üzerinde kazı ile birlikte sondaj çalışmalarına başlanmış bir durumda. Gerçekleştirilmiş olan çalışmalar esnasında arazi üzerinde bir tane yapıya ait duvarlar ortaya çıkmaya başladı. Çalışmalar sonrasında arazi üstünde çok büyük bir yapının bulunduğu da açıkça gözlemlenebilir bir duruma geldi. Yapılmış olan incelemeler sonrasında ise Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na çok özel bir rapor yollandı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun söz konusu bu olayla alakalı verecek olduğu karardan sonra büyük bir tarihi yapının bulunduğu değerlendirmeleri olan alan üzerinde de çalışma başlatılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.