Bu senenin ilk yavruları doğdu

Yüzlerce sayıdaki çeşide ev sahipliği yapmaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesinin Doğal Yaşam Parkı içerisinde 2021 senesinin ilk yavruları  da dünyaya gelmiş durumda.

Bu senenin ilk yavruları doğdu


Yüzlerce sayıdaki çeşide ev sahipliği yapmaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesinin Doğal Yaşam Parkı içerisinde 2021 senesinin ilk yavruları  da dünyaya gelmiş durumda. Park sakini olanların arasına yeni bir tane yavru zebra ile birlikte beş tane de yavru cüce domuz katılmış oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Doğal Yaşam Parkı içerisinde 2021 senesinin ilk yavruları dünyaya gözlerini açtı. Yaklaşık olarak bir hafta öncesinde yaşama gözlerini açmış olan bebek zebra ile birlikte parkta yer alan zebraların sayısı 13’e kadar yükselmiş oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Doğa Parkı içerisinden getirilmiş olan cüce domuzlardan bir tanesi de anne olmuş durumda. 4 tanesi erkek bir tanesi dişi olmak üzre beş  tane yavru cüce domuz dünyaya getirmiş olan annenin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Doğal Yaşam Parkının Müdürü  olarak görevli olan Şahin Afşin, doğum sezonunun açılmış olduğunu, dünyaya gözlerini açan her bir yavruda ayrı heyecan yaşamış olduklarını açıkça ifade etti. 
 
Bütün Türkiye üzerinde gerçekleşmekte olduğu gibi İzmir ili içerisinde de koronavirüs salgınından dolayı yurttaşların evlere kapanmış olduğunu anımsatan Şahin Afşin, ülke normalleşmeye başladığı zaman yalnızca İzmir ilini değil bütün Türkiye'yi Doğal Yaşam Parkı'na beklediklerini açık bir şekilde ifade etti..  İzmir Doğal Yaşam Parkı pandemiyle mücadelenin dahilinde 17 Kasım 2020 tarihinden bu zamana kadar halen ziyarete kapalı bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.