Çakarlarla ilgili bilanço kesinleşti

Trafik üzerinde bir geçiş üstünlüğü sağlamakta bulunan ''çakar lamba''ların kullanılmasında yeni dönem dün resmen başladı.

Çakarlarla ilgili bilanço kesinleşti


Trafik üzerinde bir geçiş üstünlüğü sağlamakta bulunan ''çakar lamba''ların kullanılmasında yeni dönem dün resmen başladı. Yasağın hemen sonrasında İstanbul ilinin tamamında gün boyunda pek çok nokta üzerinde polis ekipleri denetimler gerçekleştirdi. Denetimler içerisinde 63 tane çakar bulunan araba yakalanıp toplam olarak 126.252 Türk Lirası tutarında bir para cezası kesilmiş oldu.

''Mevzuat içerisinde belirtilmiş olan ışıklı ya da sesli uyarı işareti vermekte bulunan cihazları mevzuat içerisinde izin verilmemiş olan araçlara takmak ve bunlarda kullanmak'' şeklindeki gerekçeyle 63 tane şoför için 2.004'er Türk Lirası tutarında toplamda 126.252 Türk Lirası tutarında bir para cezası kesilmiş oldu.

Denetimler esnasında emniyet şeridini kullandığı tespit edilmiş olan 86 tane şoföre de toplamda 86.172 Türk Lirası tutarında bir para cezası kesilmiş olduğu ifade edildi; ''Mecburilik bulunmadığı bir durumda geçiş üstünlüğü hakkını kullanıyor olmak'' şeklindeki mevzuat gerekçe gösterilerek 10 tane şoföre de 108'er Türk Lirası tutarında toplam da 1.080 Türk Lirası tutarında bir ceza kesilmiş olduğu ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.