Çanakkale ilinde bir gemide yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Çanakkale ilinde yer alan Biga ilçesi içerisinde, Panama bandırasına sahip ''Frontier Falcon'' adlı gemiye operasyon gerçekleştirildi.

Çanakkale ilinde bir gemide yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi


Çanakkale ilinde yer alan Biga ilçesi içerisinde, Panama bandırasına sahip ''Frontier Falcon'' adlı gemiye operasyon gerçekleştirildi. Geminin karina bölümü yani bir başka deyişle omurga bölümünün dış kısmına daha sonrasında monte edilmiş tank içerisinde piyasadaki değeri 50 milyon Türk Lirası tutarında bulunan 25 kilogramlık kokain ele geçirildiği açıklandı. 

Operasyon esnasında aralarında iki tane kaptanının da yer aldığı tam yedi tane gemi personeli gözaltına alınmış durumda.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin Müdürlüğünün yanı sıra Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile birlikte Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı ekipler, ''uluslararası uyuşturucu'' ticaretine yönelik gerçekleştirilen özel çalışmalar sonrasında, geçmiş olduğumuz gün saatler 12:30 civarında, Kolombiya'dan Biga ilçesinde yer alan limana yaklaşmaya hazırlanan ''Frontier Falcon'' adlı Panama bandırasına sahip gemiye operasyon gerçekleştirdi. 

Operasyon esnasında, 292 metrelik uzunluğa sahip geminin karina bölümünün dış kısmına daha sonrsında monte edilmiş tank içinde piyasadaki değeri 50 milyon Türk Lirası tutarında bulunan 25 kilogramlık bir kokain ele geçirilmiş oldu. Geminin birinci kaptanı olduğu öğrenilen Filipinler uyruğuna sahip A. C. C ile birlikte ikinci kaptanı J. P. O.'nun yanı sıra çarkçı  olarak görevli G. P. A. ile birlikte   S. Ö, M. K, M. E. V. ve R. K. operasyon esnasında geminin karina bölümüne botla yaklaşmakta oldukları esnada yakalanıp, gözaltına alındılar.

Operasyonun dahilinde, çok fazla sayıda dalgıçla beraber polisin yanı sıra Sahil Güvenlik'e bağlı durumda bulunan SAT Timi'nin geminin su altı ile birlikte su üstünde kalan bölümlerinde aramalarını devam ettirdiği de bildirildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.