Çevrimtaş köyü adeta hayalet şehir oldu

Merkez üssü olarak Elazığ ilinde yer alan Sivrice ilçesi şeklinde açıklanan 6.8 büyüklüğüne sahip deprem bütün Türkiye'yi derinden sarsmış durumda.

Çevrimtaş köyü adeta hayalet şehir oldu


Merkez üssü olarak Elazığ ilinde yer alan Sivrice ilçesi şeklinde açıklanan 6.8 büyüklüğüne sahip deprem bütün Türkiye'yi derinden sarsmış durumda. Elazığ ilinin yanı sıra Malatya ili içerisinde çok fazla sayıda bina üzerinde hasara sebep olan deprem esnasında şu zamana dek otuz sekiz tane vatandaşımız yaşamını yitirdi. Depremden hemen sonra AFAD ile birlikte UMKE'nin yanı sıra belediyeler ve de  ünlü isimler ilk sırada yer almak üzere pek çok kurum ve kuruluş bölgeye yardım yollarken, enkaz altında kaldığı açıklanan vatandaşları kurtarmayla birlikte hasar tespit çalışmaları ise aralıksız olarak sürüyor

Çalışmaların devam ettiği ve gün ağarmaya başladıktan hemen sonra depremin şiddetini bütün çıplaklığı ile birlikte ortaya çıkmış olan bölgelerden bir tanesi de merkeze tam tamına 70 kilometrelik uzakta yer alan Çevrimtaş Köyü olarak öne çıktı. Köy içerisinde ayakta kalmış herhangi bir bina bulunmuyor. Yaşamını yitirmiş olan vatandaşlar ile birlikte telef olduğu görülen onlarca sayıdaki hayvan da söz konusu.

Bir tane köy sakini de yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''bu bölge köyümüzün giriş yeri. Deprem esnasında annem ile birlikte babam da burdaydı. 3 saat boyunca annem ile birlikte babam göçük altında kaldılar. Bizim evle birlikte amcamın evi de yıkıldı. Annem kendi olanaklarıyla babam da vatandaşların yardımlarıyla göçük altından kurtarılmış oldu'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.