Covid-19'la ilgili İstanbul'daki en tehlikeli ilçeler açıklandı

Çin'de yer alan Wuhan kenti içerisinde ortaya çıktıktan çok kısa bir zaman içinde bütün dünyayı etkisinin altına almış bulunan yeni tip koronavirüsle alakalı salgın (Kovid-19) ülkemizde ise ilk önce 11 Mart tarihinde görülmeye başlandı.

Covid-19'la ilgili İstanbul'daki en tehlikeli ilçeler açıklandı


Çin'de yer alan Wuhan kenti içerisinde ortaya çıktıktan çok kısa bir zaman içinde bütün dünyayı etkisinin altına almış bulunan yeni tip koronavirüsle alakalı salgın (Kovid-19) ülkemizde ise ilk önce 11 Mart tarihinde görülmeye başlandı. Sağlık Bakanlığıyla beraber bünyesinde oluşturulmuş olan Koronavirüs Bilim Kuruluyla alakalı üyelerin tavsiyeleri kapsamında alınmış olan kararların uygulanmış olmasıyla ülkenin tamamında salgın kontrol altına alınmaya başlandı. Bunun dahilinde 1 Haziran tarihi itibariyle yeni normalleşme sürecine giriş yapıldı. Kafelerin yanı sıra restoranlar ile birlikte çay bahçeleri benzerindeki işletmeler iki buçuk aylık bir zamanın sonrasında tekrardan hizmet vermeye başlamış durumda.

Yeni normalleşmeyle alakalı sürecin başlamasının sonrasında son günler içerisinde vaka sayıları tekrardan artış gösteriyor. 12 Haziran tarihi içerisinde 1.195 tane vaka 13 Haziran tarihinde 1459 tane vaka ve 14 Haziran tarihi içerisinde 1.562 tane vaka tespit edilmiş durumda. Vaka sayılarının artış göstermesiyle beraber, en fazla vakanın görülmüş olduğu İstanbul ilindeki son durum  çok fazla merak edilmekteydi. Pekala ortaya çıkmış olan en son koronavirüs haritasına bakıldığı zaman İstanbul ilinde tam olarak hangi ilçeler çok daha büyük bir tehdit altında bulunuyor?

Hayat Eve Sığar isimli uygulama üzerinde yer almakta olan İstanbul ilinin vaka yoğunluk haritasına bakıldığı zaman; Güngören ilçesinin yanı sıra Bahçelievler ilçesi ile birlikte Zeytinburnu ilçesi ve Bağcılar  ilçesi en tehlikeli konumdaki ilçeler arasında bulunmaktayken; Adalar ilçesi ile birlikte Beykoz ilçesi ve  Kadıköy ilçesi yoğunluğun en az seviyelerdeki ilçeler arasında yer almakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.