D100'de TIR faciası

Kocaeli ilinin Dilovası ilçesindeki D100 Karayolu üzerinde yavaşlamış olan özel halk otobüsüne aynı yönden gelen TIR arka taraftan çarptı.

D100'de TIR faciası


Kocaeli ilinin Dilovası ilçesindeki D100 Karayolu üzerinde yavaşlamış olan özel halk otobüsüne aynı yönden gelen TIR arka taraftan çarptı.

Kaza ise, saat 09.00 civarında Kocaeli ilinin Dilovası ilçesindeki D100 Karayolunun Muhallimköy Sapağı kısmında gerçekleşti. Edinilmiş olan bilgilere bakılırsa İstanbul yönünde seyir durumunda olan Adem Karabulut idaresin bulunan 34 AZ 8305 plakasına sahip TIR, aynı yönde seyir durumundayken aniden yavaşlamış olan Mustafa Yüksel yönetiminde bulunan 41 J 6029 plakasına sahip özel halk otobüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle birlikte savrulmuş olan halk otobüsü demir bariyerlere çarpıp durabildi. Feci kaza esnasında büyük hasar görmüş olan halk otobüsü içinde yer alan yolculardan 1 tanesi ağır toplamda 9 kişinin yaralandığı açıklandı. 

Kazayı görmüş olan çevrede yer alan vatandaşlar, durumu hızlıca 112 Acil yardım ekiplerine ihbar etti. İhbar üstüne olay yerine çok fazla sayıda sağlık ile birlikte polis, itfaiye ve de jandarma ekipleri yönlendirildi. Kısa zaman içinde olay yerine gelmiş olan itfaiye ekiplerinin tarafından yaralılar, otobüs içinden çıkartılıp sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini ambulanslarda yapmış olduğu yaralılar, çevrede yer alan hastanelere götürüldü. Yaralılardan sağlık durumunun ağır olduğu belirtilen bir kişinin hayati tehlikesinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Yaşanmış olan kazadan dolayı D100 Karayolu İstanbul yönünde uzun araç kuyrukları oluştu. Olayın yaşandığı yere gelmiş olan polis ile jandarma ekiplerinin tarafından yol kontrollü bir şekilde tek şerit üzerinden trafiğe açıldı. Yaklaşık olarak 1 saat devam eden incelemelerin sonrasında kazaya karışmış olan TIR ile halk otobüsü olay yerine gelmiş olan vinç ve çekici yardımlarıyla kaldırılırken, yol yeniden trafiğe açıldı. 

Jandarma ekipleri ise bu kaza ile alakalı olarak bir inceleme başlattı. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.