Definecilere suç üstü operasyon

Manisa ilinde yer alan Saruhanlı ilçesi içerisinde 85 yaşında bulunan bir şahsa ait kullanılmadığı bilgisine ulaşılan bir tane evin bahçe kısmında define arayışında bulunmak amacıyla 17 metrelik bir çukur açtığı iddia edilen 2 şahıs suçüstü operasyonu yapılacak yakalandı

Definecilere suç üstü operasyon


Manisa ilinde yer alan Saruhanlı ilçesi içerisinde 85 yaşında bulunan bir şahsa ait kullanılmadığı bilgisine ulaşılan bir tane evin bahçe kısmında define arayışında bulunmak amacıyla 17 metrelik bir çukur açtığı iddia edilen 2 şahıs suçüstü operasyonu yapılacak yakalandı. Şahısların açmış oldukları bu çukur içerisinden 44 tane Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke bulmuş oldukları bilgisine ulaşıldı.

Manisa ilinde yer alan Saruhanlı ilçesine bağlı durumda bulunan Koldere Mahallesi'nde yaşamını sürdüren 85 yaşında olduğu bilgisine ulaşılan M. B.'ye ait olan ve kullanılmamakta olduğu bilinen bir evin bahçe kısmında izinsiz bir şekilde kazı gerçekleştirildiği ihbarını değerlendirmeye alan Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yapmış oldukları takip sonrasında izinsiz bir şekilde kazı gerçekleştirilen şüphelilere suç üstü bir şekilde baskın gerçekleştirdi. Evde gerçekleştirilen özel inceleme esnasında şüphelilerden H. T. (32) ile birlikte A. İ'nin (44) evin bahçe kısmına 17 metrelik bir derinlikte, evin bir tane odası içerisinde de 10 metrelik derinliğe sahip 2 tane çukur kazmış oldukları tespit edildi.

Diğer taraftan, operasyon esnasında kazıda kullanılmakta olan bir tane iş makinasıyla birlikte bir tane taşlama makinası, iki adet beton delme makinası, 10 metre uzunluğa sahip bir  tane halat, üç tane baret başlık, 1 adet kompresör, 1 adet el matkabının yanı sıra 44 tane de Osmanlı dönemine ait olduğu düşünülmekte olan madeni parayla beraber bir  tane de testi ele geçirilmiş oldu. Olayın gerçekleştirildiği yerde yapılmış incelemelerin sonrasında H. T. (32) ile birlikte A. İ'yi (44) gözaltına almış olan ekipler söz konusu bu zanlıları, jandarmada içerisindeki işlemlerinin tamamalanmasından sonra adliyeye sevk ettiler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.