Depremden sonra telsiz satışlarında artış

Silivri ilçesinde gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki depremin hemen sonrasında mobil şebekeler üzerindeki iletişim kopukluğu vatandaşları artık telsiz benzerindeki alternatif iletişim araçlarına yöneltmiş bir durumda.

Depremden sonra telsiz satışlarında artış


Silivri ilçesinde gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki depremin hemen sonrasında mobil şebekeler üzerindeki iletişim kopukluğu vatandaşları artık telsiz benzerindeki alternatif iletişim araçlarına yöneltmiş bir durumda. Deprem gerçekleştikten sonra 16 milyon kişinin yaşadığı şehirde hızlı bir şekilde telefonlarına satılmış olan vatandaşlar, GSM şirketlerinin şebekelerinin çökmesiyle beraber yakınlarına ulaşmayı başaramadı. İletişimin kesilmiş olması uğraması İstanbullulardan bazılarını da telsize yöneltmiş oldu.

Eminönü semtinde yer alan Mobil Elektronik İletişim Haberleşme ile Güvenlik Sistemleri'nin sahibi konumunda bulunan Fatih Obruk, siparişlerinin çok kısa zaman içerisinde artmış olduğunu ifade ederek; ''Hali hazır bir şekilde insanlar iletişim kopukluğunun yaşanmasıyla beraber telsize yönelmeye başladı. Özellikle de ''Çekimle alakalı mesafesi ne kadar, ne maksatla kullanabiliriz, deprem esnasında kullanabilir miyiz'' şeklindeki pek çok soru ile karşılaştık. İletişim ağlarının çökmüş olmasıyla birlikte lisans gereği olmayan telsizler en fazla 5 kilometre benzerindeki bir mesafe içerisinde iletişim olanağı verdiğinden dolayı, okulu ile birlikte iş yeri ve de  evi aynı üçgen içerisinde yer alan insanlar koordinasyonu sağlayabilmek amacıyla bayilere başvurmaya başladı geldi. Öte yandan alışveriş siteleri üzerinden de kullanıcılara ulaşmaktayız. Tedarik etmiş olduğumuz bayilerin haricinde internet üzerinde de satışlar artmış bir durumda'' şeklindeki ifadelerine yer verdi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.