Dışişleri Bakanlığı seyahat konusunda uyardı

Dışişleri Bakanlığı, Türk asıllı vatandaşların mecburi olmadıkça Irak'a seyahat gerçekleştirmemeleri hususunda uyarıda bulundu. Bakanlık özel bir duyuruyla Irak'a yönelik olarak bir seyahat uyarısı paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı seyahat konusunda uyardı


Dışişleri Bakanlığı, Türk asıllı vatandaşların mecburi olmadıkça Irak'a seyahat gerçekleştirmemeleri hususunda uyarıda bulundu. Bakanlık özel bir duyuruyla Irak'a yönelik olarak bir seyahat uyarısı paylaştı. Irak içerisinde meyana gelen gelişmeler sonrasında, ülke içerisinde hali hazır bir şekilde olumsuz seyretmeye devam eden güvenlik koşullarının daha da çok bozulabilecek olduğu ihtimaline vurgu yapılan uyarı üzerinde; 'Vatandaşlarımızın mecburi olmadığı durumda Irak'a bu aşama içerisinde seyahat gerçekleştirmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir'' şeklindeki ifade yer aldı.

Uyarı üzerinde, hali hazır bir şekilde Irak'ta yer alan Türk vatandaşlarından, bakanlık tarafından gerçekleştirilecek uyarıları yakından takip edecek olmaları, kalabalık yerlerde olmaktan kaçınmalarının yanı sıra kişisel  bir durumdaki güvenlikleri hususunda da müteyakkız olmaları talep edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusunda yer alan Kudüs Gücü Komutanı görevinde bulunan General Kasım Süleymani ile birlikte Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı  görevinde bulunan Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanına yakın bir bölgede gerçekleştirilen saldırı kapsamında öldürülmüş olduğu açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu bu saldırı esnasında, Süleymani ile birlikte İran asıllı bazı subayların yanında Mühendis'in de arasında yer aldığı 5 tane Iraklı ile birlikte 10 kişi yaşamını yitirmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.