Doğu Karadeniz için kuvvetli bir kar yağışı uyarısı

Doğu Karadeniz bölgesine yer alan altı tane ilde Pazar günü ile birlikte Pazartesi  gününde kuvvetli  bir şekilde kar yağışı beklentisi var. Söz konus ubu yağışın yüksek kesimler içerisinde etkili olması konusunda da beklentiler mevcut.

Doğu Karadeniz için kuvvetli bir kar yağışı uyarısı



Doğu Karadeniz bölgesine yer alan altı tane ilde Pazar günü ile birlikte Pazartesi  gününde kuvvetli  bir şekilde kar yağışı beklentisi var. Söz konus ubu yağışın yüksek kesimler içerisinde etkili olması konusunda da beklentiler mevcut. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, bugün ve 25 Mayıs Pazartesi gününde Gümüşhane ilinin yanı sıra Bayburt ili ile birlikte Trabzon ili, Giresun ili, Rize ili ve Artvin ilinde 1500 metrelik bir rakım üstünde bulunan yüksek kesimler içerisinde kuvvetli bir şekilde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olarak görüleceğinin tahmin edildiği ifade edildi.

Söz konusu bu açıklama içerisinde, kar yağışından dolayı buzlanmanın yanı sıra don ile birlikte ulaşım konusunda aksama meydana gelebileceğine de vurgu yapılarak, vatandaşların dikkatli bir durumda bulunmaları talep edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer alan Şanlıurfa ilinin yanı sıra Diyarbakır ili ile birlikte Siirt ili, Batman ili ve Mardin iliyle beraber Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel bir şekilde kuvvetli sağanak yağış konusunda tahminler var. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.