Ekmek israfında çöpe giden para ne kadar?

Türkiye Ekmek Üreticilerinin Federasyonu Genel Başkanı görevinde bulunan Murat Kavuncu, ekmek israfının yanı sıra merdiven altı olarak  üretim gerçekleştiren ekmek fırınlarına yönelik çeşitli açıklamalar gerçekleştirdi.

Ekmek israfında çöpe giden para ne kadar?


Türkiye Ekmek Üreticilerinin Federasyonu Genel Başkanı görevinde bulunan Murat Kavuncu, ekmek israfının yanı sıra merdiven altı olarak  üretim gerçekleştiren ekmek fırınlarına yönelik çeşitli açıklamalar gerçekleştirdi. Gün içerisinde 120 milyon tane ekmek üretilmiş olduğunu ifade eden Kavuncu açıklamasında; ''%10'luk kısmı yani 12 milyon tanesi israf edilmekte. Her sene bu söz konusu israftan ötürü 1,5 milyar dolar  tutarına bir para çöpe gitmekte. Bu söz konusu para ile 250 adet devlet hastanesinin yanı sıra 500 adet orta ile birlikte ilköğretim okulu, 500 kilometrelik beş şeritli otoyol yapılabilmektedir. 160.000 ila 500.000 kişinin 5 ila 8 aylık ve ayrıca 1 senelik sosyal güvenlik primleri yatırılacak olabilir'' ifadeleriyle konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul ili ilk sırada olmak üzre Ankara ilinin yanı sıra İzmir ili ile birlikte Bursa ili ve öteki büyükşehirlerde 6.000 tanenin üstünde ruhsatsız çalışmakta olan fırın bulunduğunu ifade eden Murat Kavuncu açıklamasında; ''2016 senesinde çıkartılmış olan iş yeri açma ruhsatıyla alakalı yönetmeliğin değiştirilmesi gerekli. Merdiven altı çalışmakta olan bu söz konusu fırınların denetimlerinin arttırılabilmesi gerekli'' ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.