En çevreci şoförlerin LPG'li araç sahibi olanlar olduğu açıklandı

Yaşam kaybına sebep olan kronik durumda bulunan hastalıkların kapısı kirli hava soluyup açılmış oluyor.

En çevreci şoförlerin LPG'li araç sahibi olanlar olduğu açıklandı


Yaşam kaybına sebep olan kronik durumda bulunan hastalıkların kapısı kirli hava soluyup açılmış oluyor. Koronavirüs ile alakalı salgın esnasında da kirli hava solumakta olan hastalar üzerindeki ölüm oranı çok daha üst seviyede. Çevreye duyarlı durumda bulunan yakıt türlerinin ilk sırasında yer alan LPG kullanılması, artış gösteren çevre bilinciyle yükselmiş durumdayken, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'yle ilgili konuşma gerçekleştiren BRC Türkiye CEO’su görevinde bulunan Kadir Örücü artış gösteren ekonomik tasarruf tedbirlerinin yanı sıra temiz bir dünya üzerinde yaşama arzusuyla birlikte LPG kullanımının her geçmiş olduğumuz gün artış gösterdiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün elde etmiş olduğu verilerine bakılırsa, gezegen içerisinde her 10 insandan 9 tanesi de kirli hava solumakta. Her 400.000 tane ölümden 50.000 tanesi salgın bir hastalık olmadan kirli havanın yaratmış olduğu hastalıklardan dolayı gerçekleşmiş oluyor. Covid-19 ile alakalı salgın süreci içerisinde dünyanın tamamında yapılmış olan bilimsel araştırmalara bakılırsa da, kirli havayla Covid-19’dan ölümün arasında doğru orantı bulunmakta. Kirli hava solumakta olan astımın yanı sıra diyabet ile birlikte kalp damar hastalıkları, Covid-19 virüsüne yakalanmış olduklarında temiz hava solumakta olan ve aynı kronik hastalıklara sahip durumda bulunan insanlara oranla daha basit yaşamını yitiriyor. Hava kirliliğiyle sayısı 2 milyar taneyi aşmış olan fosil yakıtlı motorlu taşıtlar arasında da direkt olarak ilişki yer alıyor. Bu söz konusu araçların egzozlarından çıkmakta olan katı parçacıklar (PM)ın yanı sıra karbon salımı, hava kirliliği yaratmış oluyor. Devletlerin yanı sıra devletlerarası kurumlar her geçmiş olduğumuz sene hedefleri yükseltmekte olan ve gerçekçi önlemler almakta.

Çevreci ile birlikte ekonomik olmasından dolayı dünyanın genelinde teşvik paketleriyle desteklenmeye devam eden LPG’nin ülkemiz içerisinde de desteği hak etmekte olduğuna vurgu yapan  uzmanlar LPG'nin  hem çevreci bir yakıt hem ise ekonomik bir ulaşım sağladığını ifade ediyor. 
 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.