Eylül ayında kiralar için en çok %18,27 seviyesinde zam yapılabilecek

Kiralar için yapılmış olan zam seviyelerinin üst sınırları tüketici fiyatının endeksine (TÜFE) bakılarak belirlenmekte.

Eylül ayında kiralar için en çok %18,27 seviyesinde zam yapılabilecek


Kiralar için yapılmış olan zam seviyelerinin üst sınırları tüketici fiyatının endeksine (TÜFE) bakılarak belirlenmekte. Eylül içerisinde TÜFE daha önceki aya bakıldığı zaman %0,99 seviyesinde, daha önceki seviyenin Aralık ayına bakıldığında ise %8,42 seviyesinde, daha önceki seviyenin aynı ayına bakıldığında %9,26  oranında ve 12 aylık ortalamalara bakıldığında ise %18,27 oranında bir artış gerçekleşmiş oldu. Kiralarla alakalı hesaplama 12 ayın ortalamasına bakılarak yapıldığından dolayı Eylül ayı içerisinde kiralara en çok %18,27 seviyesinde bir zam yapılabiliyor olacak.

2018 senesi içerisinde enflasyon oranı konusunda meydana gelen yükselişlerin kiralara tamamen olumsuz bir şekilde yansımasından dolayı kira artışı hesaplaması konusunda bir değişiklik gerçekleştirildi. Yeni Ekonomi Paketine bakılır ise kiraların zamla alakalı oranları bundan böyle üretici fiyat endeksinin oranlarına bakılarak hesaplanamıyor olacak, kiraların artış oranına yönelik olarak üst sınırın tüketici fiyat endeksi (TÜFE) seviyelerine bakılarak hesaplanıyor olacak.

Yapılmış olan söz konusu bu değişikliğe bakılır ise; Türk Borçlar Kanunu'nun Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) üzerinde yer alan 12 ay dönemlik ortalamalara bakılır ise değişim oranlarının esas alınacak olduğuna yönelik hüküm, kira sözleşmeleri ile akdedilmiş öteki kira sözleşmelerinin yenilenmesi konusunda da uygulanıyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.