Gölbaşı Belediyesi'nden engelli vatandaşlara umut olacak proje

Gölbaşı ilçesinde hayata geçmeye hazırlanan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi engelli durumdaki vatandaşların umutlarından biri olacak.

Gölbaşı Belediyesi'nden engelli vatandaşlara umut olacak proje


Gölbaşı ilçesinde hayata geçmeye hazırlanan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi engelli durumdaki vatandaşların umutlarından biri olacak.

8.000 metrekare büyüklüğe sahip bir alan üzerinde engelli bireylerin mevcut durumdaki bütün ihtiyaçlarını karşılayarak sosyalleşmelerini sağlayabileceği açıklanan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi konusunda detayları açık bir şekilde paylaşmış bulunan Gölbaşı Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Ramazan Şimşek açıklamasında 'Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi'nin tam olarak 8.000 metrekare büyüklüğüne sahip bir alanda kurulduğunu açıkladı. Doğal yaşam alanlarıyla buraya gelecek tüm vatandaşları buluşturmaya hazırlanan bu merkez üzerinde havuzlu bahçe ortamını engelli vatandaşlara sunmuş olacaklarını da açıkça dile getirdi. El sanatlarından tutun da boyamaya takı tasarımlarından tutun da halk oyunlarına ve aynı zamanda seramik ile birlikte robotik kodlama benzerindeki çok yönlü atölyelere ev sahipliği yapacaklarını da açıkça ifade etti. Bunların sayesinde de Gölbaşı’nda yaşamını sürdüren engelli vatandaşların hem kendi başlarına mücadele etmenin yanı sıra bir şeyler yapma, hem ise kabiliyetlerini daha fazla geliştirerek meslek edinebilme olanağına sahip  olabileceklerini ifade etti.


Belediye Başkanı görevinde bulunan Ramazan Şimşek  Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi’nin gelecek hafta itibariyle resmi bir şekilde çalışmaya başlayacağını da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.