Harekatın bilançosuyla alakalı açıklama yapıldı

Saatler 16.00'yı gösterirken Türkiye tarafından güvenli bölgenin meydana getirilmesi maksadıyla Fırat'ın doğu bölgesine gerçekleştireceği askeri harekat,  Resulayn'da yer alan YPG terör örgütüne ait hedeflerin vurulması ile başlamış oldu.

Harekatın bilançosuyla alakalı açıklama yapıldı


Saatler 16.00'yı gösterirken Türkiye tarafından güvenli bölgenin meydana getirilmesi maksadıyla Fırat'ın doğu bölgesine gerçekleştireceği askeri harekat,  Resulayn'da yer alan YPG terör örgütüne ait hedeflerin vurulması ile başlamış oldu. F-16 savaş uçakları 30 kilometrelik bir derinlikte yer alan terör hedeflerini başarılı bir şekilde imha etti. Suriye Milli Ordusu bünyesinde yer alan askerler ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri birlikleri Fırat'ın oğu bölgesine kara harekatına başlamış oldu. Askeri durumda bulunan kaynaklar ise Resulayn kenti ile birlikte Tel Abyad kentine 4 koldan giriş yapılmış olduğunu ifade etti. MSB tam olarak 181 tane hedefin ateş altına alınmış olduğu konusunda açıklama yaptı.

MSB, sosyal medya hesabı üstünden yapmış olduğu açıklama içerisinde, ''Türk Silahlı Kuvvetleri,  başlatılmış olan Barış Pınarı Harekâtı'nın dahilinde hava kuvvetlerine ait olan savaş uçakları ve ateş destek vasıtaları aracılığıyla bu zamana kadar terör örgütünün  181  tane hedefi imha edildi'' şeklinde konuştu

Dün saatler 16:00'yı gösterirken Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğon'ın emir vermesiyle başlamış olan Barış Pınarı Harekatı artık 2. aşamada. Mehmetçik ile birlikte ÖSO mensubu askerler, Resulayn kenti ile birlikte Tel Abyad kentine 4 farklı nokta üzerinden Fırat'ın doğ bölgesine kara harekatı başlatmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.