Hatay'daki depremler korkuttu

Akdeniz Bölgesi içerisinde Hatay Yayladağı'nın açık bölgesinde saatler 17.11'i gösterirken 4.0 şiddetine sahip bir deprem meydana gelmiş oldu.

Hatay'daki depremler korkuttu


Akdeniz Bölgesi içerisinde Hatay Yayladağı'nın açık bölgesinde saatler 17.11'i gösterirken 4.0 şiddetine sahip bir deprem meydana gelmiş oldu. Söz konusu bu bölge geçmiş olduğumuz saatler içerisinde de 4.7 büyüklüğündeki depremin yanı sıra 4.4 büyüklüğündeki bir depremle de sallanmıştı.


Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) ait internet sayfası üzerinde yer almış bilgiye bakılırsa, saatler 17:11'i gösterirken merkez üssü Hatay ilinin Yayladağı ilçesi açık bölgesinde 4,0 büyüklüğüne sahip bir deprem kaydedilmiş oldu. Söz konusu bu sarsıntının 53 kilometre derin bölgede gerçekleşmiş olduğu tespit edildi. Hatay ilinin Yayladağı açık bölgesinde bugün 4.7 büyüklüğündeki ve  4.4 büyüklüğüne sahip iki  tane deprem gerçekleşmişti.

Akdeniz bölgesi içerisinde Hatay ilinin Yayladağı ilçesindeki 33 kilometre açık bölgesi olarak saptanmış 4.7 büyüklüğüne sahip deprem, saatler 10:40'ı gösterirken gerçekleşmişti. 4.7 büyüklüğüne sahip söz konusu bu depremin hemen sonrasında saatler 11:18'i gösterirken bölge üzerinde ikinci bir deprem meydana gelmişti. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, depremin mevcut durumdaki büyüklüğünü 4.4, merkez üssünü de Yayladağı ilçesindeki 29.81 kilometrelik açık bölgesi olarak açıklamış oldu. Söz konusu bu deprem ise yerin tam tamına  36.88 kilometrelik derin bölgesinde olmuş idi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.