Havalar yeniden soğuyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak soğuk ve de yağışlı havaya karşı uyarılar açıkladı.

Havalar yeniden soğuyor


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak soğuk ve de yağışlı havaya karşı uyarılar açıkladı. Ülkenin tamamında mevsim normallerinin üstünde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının Pazar günü itibariyle kuzeybatı bölgelerden başlayıp Balkanlar üstünden gelmesi beklenilmekte bulunan soğuk ve de yağışlı sistemle beraber gelecek haftanın ilk günlerinde Türkiye'nin tamamında hissedilir seviyede 8 ila 15 derece azalacak olduğu ve mevsim normallerinin altında seyredecek olduğu da tahmin edilmekte.

15 Mart Pazar gününde Balkanlar üstünden gelmeye başlayan mevsime bakarak soğuk ve de yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına girecek olduğu tahmin edilmekte. Yağmur ile birlikte sağanak biçiminde başlayacak söz konusu yağışların 15 Mart Pazar gecesinin yanı sıra Pazartesi gününde Karadeniz bölgesinin iç bölgeleri İç Egenin yanı sıra  İç Anadolu ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzey ile beraber doğu kesimleri üzerinde karla karışık yağmura ve söz konusu bölgelerin yüksek bölgelerinde kar yağışına dönüşecek olduğu tahmin edilmekte. Bir müddettir mevsim normallerinin fazlasıyla üstünde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının gelecek hafta hissedilir bir seviyede azalmasıyla beraber mevsim normallerinin altına düşmesi beklendiği için ilk sırada sağlık problemleri olmak üzre gerçekleşebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve de  tedbirli olmaları hususunda uyarılar yapıldı.

Bölgenin tamamında; Pazar gününde hafif sağanakla birlikte yağmur biçiminde başlayacak yağışların, Pazartesi gününde ise Bolu'nun yanı sıra  Çankırı ile birlikte Karabük ve de  Kırıkkale etrafında karla karışık yağmurun yanı sıra kar şeklinde olması beklenmekte..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.