İBB Metrobüs kazalarından sonra harekete geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sabah erken saatlerde gerçekleşen metrobüs kazası ile alakalı bir inceleme başlatmış durumda.

İBB Metrobüs kazalarından sonra harekete geçti


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sabah erken saatlerde gerçekleşen metrobüs kazası ile alakalı bir inceleme başlatmış durumda. Tedavi görmekte bulunan hafif yaralı durumdaki 13 tane  yolcunun durumuyla ilgili takipler yakından yapılırken, buna benzer kazaların tekrar yaşanmaması amacıyla İETT, araçların tamamına ''Erken Uyarı Sistemi'' takmış olacak. Sistemin hızla alakalı limitlerini kontrol edip şerit değiştirme konusunda uyarı ve akıllı  bir fren benzerindeki özellikleri yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gün içerisinde 7.000 tane seferle 220.000 kilometrelik bir yol kat etmiş olan ve 1 milyon tane yolcu taşıması gerçekleştiren metrobüs hattı üzerinde meydana gelen kazaların tekrar gerçekleşmemesi amacıyla çalışmalar yürütmeye başladı. Bütün şoförler için senede en az 1 defa acil durum ile birlikte  yangın, araçların fiziki  bir durumdaki özellikleri, güvenli bir sürüş benzerindeki hususlarda özel eğitimler verilmekte. Bunların yanında, 17.000 metrekareden oluşan bir arazi üzerinde hayata geçirilmesi planlanan Ulaşım Akademisi isimli projeyle, şoförlerle alakalı eğitimlerin çok daha uygun fiziki ortamlar üzerinde, çok daha bilimsel yöntemler kullanılarak yapılması sağlanmış olacak.

Başka bir önlem ise metrobüs araçları üzerinde 12 yaşla birlikte 1.5 milyon  kilometreye kadar gelmiş olan otobüslerin filo içerisinden çıkartılması. Bu söz konusu araçların yerine yeni nesil son çıkan ve çok daha güvenli bir durumda olan, yüksek yolcu kapasitesine sahip araç alımı amacıyla çalışmalar hızlı bir şekilde sonuçlandırılmış olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.