İçişleri Bakanlığından sokak hayvanlarına özel genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 tane İl Valiliği için yeni tip koronavirüsle alakalı salgın sebebiyle yiyecek bulma konusunda zorluk çeken sokak hayvanlarına özel olarak yeni bir tane genelge daha yollamış durumda.

İçişleri Bakanlığından sokak hayvanlarına özel genelge


İçişleri Bakanlığı, 81 tane İl Valiliği için yeni tip koronavirüsle alakalı salgın sebebiyle yiyecek bulma konusunda zorluk çeken sokak hayvanlarına özel olarak yeni bir tane genelge daha yollamış durumda. ''Sokak Hayvanları'' konusuna sahip bu genelge üzerinde valiliklerden; ilk sırada hayvan barınakları yer almak üzre park ile birlikte bahçe benzerindeki sokak hayvanlarının yaşam alanları içerisinde tespit edilmiş noktalar üzerine düzenli bir şekilde mamanın yanı sıra yem ile birlikte yiyecek ve de su bırakılabilmesi, hayvanların hayatını sürdürdükleri alanlarının dezenfekte edilmesinin yanı sıra vatandaşların bu husustaki hassasiyetlerinin çoğaltılması talep edildi. İçişleri Bakanlığı valiliklere göndermiş olduğu genelge içerisinde, Koronavirüs ile alakalı salgının toplum sağlığıyla alakalı oluşturmuş olduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliğin yanı sıra insanlar arasında yer alan teması azaltıp sosyal izolasyonu tesis edebilmek maksadıyla bugüne dek pek çok tedbir alınmış olduğu da ifade edildi. Sosyal  durumda bulunan izolasyonu fazlasıyla büyük bir seviyede tesis etmiş olan bu tedbirler sayesinde insanların toplu bir şekilde bulunmakta oldukları alanlar kontrol altına alınmış olduğu, bu maksatla da lokantaların yanı sıra restoran ile birlikte kafeterya benzerindeki yiyecek  ve içecek servisi gerçekleştirilen yerlerde de geçici bir şekilde kısıtlamalara gidilmiş olduğu belirtildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.