Irak ve İran uçuşlarını durdurduklarını duyurdular

İran ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında son günler içerisinde meydana gelen kriz devam ederken bölge üzerinde artış gösteren gerilimden dolayı Türk Hava Yolları, Irak ile birlikte İran'a yapmış olduğu tarifeli seferleri geçici bir şekilde durdurduğunu açıkladı.

Irak ve İran uçuşlarını durdurduklarını duyurdular


İran ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında son günler içerisinde meydana gelen kriz devam ederken bölge üzerinde artış gösteren gerilimden dolayı Türk Hava Yolları, Irak ile birlikte İran'a yapmış olduğu tarifeli seferleri geçici bir şekilde durdurduğunu açıkladı. Bunun dahilinde Türk Hava Yolları, iki ülke arasında yer alan uçuşlarını yarın akşam saatler 21:00'i gösterene kadar durdurma konusunda bir karar aldı.

Diğer taraftan Türk Hava Yolları'nın çok daha değişik ülkelere seyahat gerçekleştiren uçakları ise Irak ile birlikte İran hava sahasını tekrar bu zaman zarfı içinde kullanmayacak. Uçaklar belirtilmiş olan hava sahasına giriş gerçekleştirmeden rotalarında devam ediyor olacak.

Pegasus Havayolları, bugün içerisinde gerçekleştireceği bütün İran ile birlikte Irak uçuşlarını urdurmuş oldu. Güvenlik gerekçesi ile seferlerin geçici bir zaman için iptal edilmiş olduğu bilgisine ulaşıldı. Pegasus hava yollarının uçakları, geçici bir bir zaman için İran ile birlikte Irak hava sahasını kullanmayacağını açıkladı.

İran, Amerika Birleşik Devletleri'nin suikastla öldürmüş olduğu General Kasım Süleymani'nin toprağa verilmeden hemen önce Donald Trump yönetimi için misillemeler yapmaya  başladı: Irak içerisinde Amerikan askerlerinin yer aldığı 2 tane farklı üs, sabaha karşı  erken saatlerde füzelerle vurulmuş oldu. Devrim Muhafızları ise, Bağdat ilçesinde yer alan El Esad Üssü ile birlikte Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı olan Erbil kentine yakın 2 tane üste seksen tane Amerikalının yaşamını yitirdiğini iddia etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.