İstanbul'da su konusunda korkutan bir görüntü

Eylül ayı ile ekim atının büyük bir seviyede yağışsız geçmiş olmasından dolayı İstanbul iline su sağlamakta bulunan barajlar üzerindeki su seviyesi de hızlı bir şekilde azaldı.

İstanbul'da su konusunda korkutan bir görüntü


Eylül ayı ile ekim atının büyük bir seviyede yağışsız geçmiş olmasından dolayı İstanbul iline su sağlamakta bulunan barajlar üzerindeki su seviyesi de hızlı bir şekilde azaldı. İstanbul Su ile Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) üzerinde yer alan verilere bakılırsa, şu an içerisinde 10 tane barajda yer alan su seviyesi %44,37 civarlarında. Su seviyelerinin en fazla azalmış olduğu barajların ilk sırasında Kırklareli ilinin Karadeniz sahiline çok daha yakın bölgesi üzerinde bulunan Pabuçdere Barajı ile birlikte Kazandere barajı yer aldı. Bu söz konusu barajlar kuruma tehlikesiyle alakalı sinyal vermeye başlamış bir durumda. Özellikle de Pabuçdere Barajı içerisinde yalnızca kullanılmamakta olan dip suyu kalmış bir durumda.

İSKİ içerisinde yer alan verilere bakılırsa, burda yer alan su seviyesi %2,81 oranına kadar gerilemiş oldu. Baraj içerisinde yalnızca 1 milyon 64.000 metreküplük bir su kalmış durumda.

100 milyon metreküplük büyük bir kapasiteye sahip Kazandere Barajında su miktarı %7,88 seviyesine kadar inmiş durumdayken, Kazandere içerisinde yalnızca 1 milyon 37.000 metreküplük bir su kalmış oldu. Bu barajlar üzerinde yer alan su, İstanbul ilinin 1 günlük ihtiyacını dahi hiç bir şekilde karşılayamamakta. Çünkü İstanbul ilinin günlük olarak mevcut su ihtiyacı, 2 milyon 642.907 metreküp seviyelerinde. 19 Eylül tarihi içerisinde dolulukla alakalı oranı %52,39 olarak açıklanan barajlar üzerindeki su seviyesi, aradan geçmiş olan 1 ay içinde %44,37'e kadar düşmüş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.