İstanbul ilinde su durumu nasıl?

Devlet Su İşlerinin Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Oğuz Kasap, İstanbul ilinin su konusundaki ihtiyacını karşılamakta bulunan rezervlerde tam olarak üç aylık kaynak bulunmakta olduğu açıklamasında bulundu.

İstanbul ilinde su durumu nasıl?


Devlet Su İşlerinin Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Oğuz Kasap, İstanbul ilinin su konusundaki ihtiyacını karşılamakta bulunan rezervlerde tam olarak üç aylık kaynak bulunmakta olduğu açıklamasında bulundu. Yağışlar ile beraber Şubat ayı itibariyle barajlarda doluluğun artacak olduğunu da açık bir şekilde ifade eden Kasap, İSKİ Genel Müdürlüğü'yle yapmış oldukları özel bir çalışma sonrasında Melen haricindeki barajların da devreye alınacak olduğu duyurusunda bulundu.

Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Oğuz Kasap, Meclis'te milletvekillerine ş vermiş olduğu bilgiler içerisinde; Melen Barajının yapılmış olan ilk planlama sırasında kil çekirdekli kaya dolgu şeklinde düşünüldüğünü, ancak o bölge üzerinde uygun bir kilin yanı sıra kaya da bulunamamış olduğu bilgisini aktardı.. Bu sebeple de ön yüzünün beton kaplı kayaya dönüldüğünü ve onda da bazı engellerin oluştuğuna değinirken kendilerinin bunu o zamanlarda görmüş olsalardı, gereken tüm tedbirlerin alınabileceğini ifade etti. Sağ sahil içerisinde biraz sıkıntı olduğuna değinirken üç adet çatlak olduğu bilgisini aktardı.. Arka kısmında bir tane dolgu yapıp bunu sonlandıracak olduğu ifadelerine yer verirken 3 boyutlu özel analizlerinin yapıldığını ve herhangi bir sıkıntının görülmemiş olduğunu da söyledi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.