İstanbullu vatandaşlara soğuk hava uyarısı

İstanbul iliyle birlikte etrafı, bu akşam itibariyle Balkanlar üstünden yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girmiş olacak.

İstanbullu vatandaşlara soğuk hava uyarısı


İstanbul iliyle birlikte etrafı, bu akşam itibariyle Balkanlar üstünden yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girmiş olacak.

Meteorolojinin 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren İstanbul Bölge Tahmin ile Erken Uyarı Merkezi içerisinde yapılmış olan duyuruya bakılırsa bu akşam üzeri ile birlikte yarın hava durumunun fazlasıyla bulutlu ve yağmurlu bir durumda bulunması beklentisi bulunan İstanbul ilinde, kuvvetli poyrazla beraber sıcaklığın hissedilecek bir biçimde azalma gösterip 10 derecenin altına düşecek olduğu da ön görülmekte.

Kent içerisinde, perşembe ile birlikte cuma günlerinde herhangi bir şekilde yağış beklentisi yokken, soğuk durumda bulunan  havanın süreceği konusunda da tahminler var. Bölgenin tamamında bu akşam üzeri yağmur ile birlikte sağanak biçiminde başlayacağı açıklanan yağışların, gece yarısıyla birlikte yarın gündüz saatlerinde Trakya'nın yanı sıra Kocaeli iliyle birlikte Sakarya'nın yüksek bölgelerinde karla karışık  bir şekilde yağmurla beraber yer yer kar biçiminde olması konusunda bir beklenti var. Yağışlı durumda bulunan sistemin yarın akşam saatleri itibariyle bölgeyi terk edecek olduğu da ön görülmekte.

Rüzgarın ise yarın bölge üzerinde kuzeydoğu bölgesinden (Poyraz) kuvvetli  bir şekilde (40 ila 60 kilometre/sa) esmesi konusunda bir beklenti varken, yağışların etkisini yitirmiş olmasıyla beraber perşembe günüyle birlikte cuma gününde Trakya bölgesiyle bölgenin doğu bölgesinde yüksek bölgelerde hafif buzlanmanın yanı sıra don olayları da beklenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.