İstasyon Caddesi için yeşil bir dokunuş

Lüleburgaz Belediyesi'nde yer alan İstasyon Caddesi’nin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) ile birlikte Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nin (LYFA) tam da ön kısmından geçmekte olan bölümünde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

İstasyon Caddesi için yeşil bir dokunuş


Lüleburgaz Belediyesi'nde yer alan İstasyon Caddesi’nin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) ile birlikte Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nin (LYFA) tam da ön kısmından geçmekte olan bölümünde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Belediyede görevli olan ekipler söz konusu bölgeye 60 tane ligüstrüm ile birlikte 42 tane de oya ağacı dikmiş durumdayken, LYFA kavşağı üzerine de 1 tane manolya ağacı dikmiş oldu. Ekiplerin kentin tamamında yer alan ağaçlandırma çalışmaları çoğalarak devam ediyor olacak. 


Lüleburgaz Belediyesi Park ile Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, İstasyon Caddesi üzerinde çok özel bir ağaçlandırma çalışması başlatmış oldu. Bunun dahilinde harekete geçmiş olan ekipler söz konusu caddenin LYKA ile birlikte LYFA etrafında kalmakta olan bulvar üzerinde çok hummalı bir peyzaj çalışması gerçekleştirmiş oldu. Ortalama bir haftalık zaman zarfında alanda çalışma gerçekleştiren ekipler, caddeyi ikiye ayırmakta olan refüj üzerinde iş makinalarını kullanarak mevcutta yer alan eski çalıları sökmüş oldu. Bunun hemen ardından ise ekipler, Park ile Bahçeler Müdürlüğünün bünyesinde yer alan 42 tane oya ağacıyla beraber 60 tane ligüstrüm ağacını refüje belirli aralıklar ile dikmeye başlamış oldu. 


Diğer taraftan ekipler, manolya ağacı ile süslenmiş olan LYFA kavşağı üzerinde de öteki kavşaklara tamamen örnek bir çalışma olabilecek güneş enerji sistemi kurmuş oldu. Gün boyunda söz konusu bu güneş panellerinin enerji toplamış olduğu kavşak, hava karardığı zaman da kendi elektriği ile aydınlanmakta. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.