İzmir'de yaşanan olay herkesi tedirgin etti

İzmir ili içerisinde büyük bir yıkıma sebep olan 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin hemen sonrasında Urla isimli ilçeye bağlı Gülbahçe Mahallesi içerisinde denize çok yakında yer alan iki farklı alanda yerin alt kısmından sıcak su kaynakları çıkmaya başlamış bir durumda.

İzmir'de yaşanan olay herkesi tedirgin etti


İzmir ili içerisinde büyük bir yıkıma sebep olan 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin hemen sonrasında Urla isimli ilçeye bağlı Gülbahçe Mahallesi içerisinde denize çok yakında yer alan iki farklı alanda yerin alt kısmından sıcak su kaynakları çıkmaya başlamış bir durumda. Mahalleliyi fazlasıyla tedirgin etmeye başlayan durumla alakalı uzman isim tarafından da bir açıklama yapıldı.

Seferihisar isimli ilçenin açık bölgesinde 30 Ekim tarihi içerisinde gerçekleşen 6.6 büyüklüğüne sahip depremin hemen sonrasında Urla ilçesinde yer alan Gülbahçe Mahallesi içerisinde denize çok yakında yer alan iki tane farklı alanda yerin altından sıcak su kaynakları çıkıyor. 35 derece sıcaklığa sahip olan söz konusu suyun yer altından depremin hemen sonrasında çıkmaya başlaması da Gülbahçe Mahallesi'nde çok büyük bir korku yaratmış durumda. Çiğli isimli ilçenin Tuzla bölgesi içerisinde de yeni sıcak su kaynaklarının çıkmaya başladığı tespit edildi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)'nde yer alan Deprem Araştırma ile Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hasan Sözbilir ise ekibi ile birlikte Gülbahçe'ye gelip incelemenin yanı sıra araştırma gerçekleştirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.