İzmir depremindeki ölü sayısı artış gösteriyor

Merkez üssü Ege Denizi'nde yer alan İzmir ilinin Seferihisar açıkları olarak açıklanan 6,6 büyüklüğüne sahip deprem esnasında şu zamana dek 69 kişi yaşamını yitirmişken, 949 kişi yaralanmış oldu.

İzmir depremindeki ölü sayısı artış gösteriyor


Merkez üssü Ege Denizi'nde yer alan İzmir ilinin Seferihisar açıkları olarak açıklanan 6,6 büyüklüğüne sahip deprem esnasında şu zamana dek 69 kişi yaşamını yitirmişken, 949 kişi yaralanmış oldu. 8 tane bina içerisinde arama ve kurtarma çalışmaları devam ettirilmekteyken, 220 kişinin de tedavisi sürüyor.

İzmir ili içerisinde gerçekleşmiş olan büyük deprem, Seferihisar ilçesinin yanı sıra kent merkezi ile birlikte çevre ilçeler içerisinde yoğun bir şekilde hissedilmiş oldu. İzmir ilinde yer alan binalardan bazıları yıkıldı, çok  fazla sayıda bina üzerinde de hasar oluşmuş durumda. Söz konusu bu deprem İzmir ilinin yanı sıra Muğla ili ile birlikte Aydın ili, Denizli ili, Manisa ili, Bursa ili, Çanakkale ili, Uşak ili, İstanbul ili, Kütahya ili, Tekirdağ ili, Yalova ili ve de Edirne ilinde hissedilmiş oldu.

Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılmış olan açıklama üzerinde, İzmir'de gerçekleşmiş olan deprem esnasında yaşamını yitirmiş olanların sayısının 69 kişiye, yaralı  durumdaki sayısının da 949'a yükselmiş olduğu ifade edildi. Sekiz tane binanın enkazı içerisinde arama ve kurtarma çalışmaları da devam etmekte. Yaralılar arasından 729 tanesi taburcu olmuş durumdayken, 220 kişinin de tedavisi sürmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.