İzmir ilinde sel mağdurlarına yapılan yardım 13 milyon lirayı geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 Şubat tarihinde meydana gelen sel felaketinden dolayı maddi  bir şekilde zarara uğramış olan 1.094 tane haneyle beraber işyeri için oplam olarak 8 milyon Türk Lirası tutarını geçen nakdi destek ödemesi gerçekleştirdi.

İzmir ilinde sel mağdurlarına yapılan yardım 13 milyon lirayı geçti


İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 Şubat tarihinde meydana gelen sel felaketinden dolayı maddi  bir şekilde zarara uğramış olan 1.094 tane haneyle beraber işyeri için oplam olarak 8 milyon Türk Lirası tutarını geçen nakdi destek ödemesi gerçekleştirdi. Kentin kırsal bölgesinde meydana gelen zararlarla beraber kayıpların tespiti amacıyla da harekete geçmiş olan Büyükşehir, ilk olarak belirlenmiş olan 9 milyon Türk Lirası tutarındaki hasar bedelinin %50’lik kısmını üreticilere ödeme konusunda bir karar almış oldu. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sel mağdurları için verecek olduğu nakdi destek 13 milyon Türk Lirası tutarına ulaşmış olacak

Sel mağduru olanların maddi bir durumdaki zararlarının karşılanabilmesi maksadıyla 13 ilçe içerisinde yer alan 1.094 tane hane ve de işyeriyle ilgili olarak 8.636.500 Türk Lirası tutarında destek ödemesi yapılmış oldu. Mağdur lanların hesaplarına yatırılmış olan bu destek ödemeleri 15 Şubat Pazartesi sabah saatleri itibariyle hak sahiplerinin tarafından çekilebiliyor lacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi sel esnasında zarar görmüş olan konutlarla ilgili olarak 2.000 ila 12.000 Türk Lirası tutarında, işyerlerine de 2.000 ila 15.000 Türk Lirası tutarında destek verilebilmesi yönünde bir karar vermiş, hasar tespitle alakalı çalışmalara da hızlı bir şekilde başlamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, selin yaratmış olduğu maddi zararlar ile alakalı başvuruları almayı sürdürüyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.