İzmir ilinde taksilere zam

İzmir ili içerisinde tam tamına iki senelik aranın ardından taksi ücretlerine zam getirilmiş oldu. Buna bakılırsa açılış ücreti 3.90 Türk Lirası tutarından 4.20 Türk Lirası tutarına çıkmış oldu.

İzmir ilinde taksilere zam


İzmir ili içerisinde tam tamına iki senelik aranın ardından taksi ücretlerine zam getirilmiş oldu. Buna bakılırsa açılış ücreti 3.90 Türk Lirası tutarından 4.20 Türk Lirası tutarına çıkmış oldu. Kentte ilk kez İstanbul ili içerisinde gerçekleştiği gibi kısa mesafe ücret tarifesiyle alakalı uygulamaya da geçilmiş oldu.

İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararın ardından taksi taşımayla alakalı tarife iki senelik bir aranın ardından güncellenmiş oldu. Kilometreyle alakalı ücret 4.30 Türk Lirası tutarına yükseltilmiş oldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında başkan görevinde bulunan Celil Anık, söz konusu bu yükselişin iki senelik enflasyonun yarısı seviyelerinde olduğu konusunda bir açıklamada bulundu.

UKOME tarafından alınmış olan bir karar ile açılış ücreti 3.90 Türk Lirası tutarından 4.20 Türk Lirası tutarına, kilometreyle alakalı ücret ise 3.70 Türk Lirası tutarından 4.30 Türk Lirası tutarına çıkartılmış oldu. Öte yandan öteki büyükşehirlerde olduğu gibi kısa mesafeyle alakalı bir düzenlemeye gidildi, indi-bindi ücreti 10 Türk Lirası tutarında oldu. Yeni duyurulmuş olan bu tarife 11 Ağustos Salı günü itibariyle de geçerli olmaya başlayacak.

İzmir Şoförler ile Otomobilciler Esnaf Odasının Başkanı görevinde bulunan Celil Anık, fiyatla alalı düzenlemenin ise iki senelik enflasyonun yarısı seviyelerinde olduğunu açık bir şekilde belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.