İzmir ilindeki flamingo çiftlerinin yavruları yumurtadan çıkmaya başladı

İzmir ilinde yer alan Gediz Deltası içerisinde yuva kurmuş bulunan ortalama 20.000 tane flamingo çiftinin yavruları yumurtadan çıkmaya başlamış oldu.

İzmir ilindeki flamingo çiftlerinin yavruları yumurtadan çıkmaya başladı


İzmir ilinde yer alan Gediz Deltası içerisinde yuva kurmuş bulunan ortalama 20.000 tane flamingo çiftinin yavruları yumurtadan çıkmaya başlamış oldu. Gediz Deltası üzerinde üremiş olan flamingoların yavruları, gelecek yaz dönemlerinin sonlarına doğru da uçmaya başlamış olacak.

Dünya'da yer alan nüfusunun ortalama %5 ila %10’luk kısmının Gediz Deltası üzerinde üremiş olan flamingoların ilk yavruları dünyaya gelmeye başlamış oldu. Flamingolar kış ayları içerisinde kur dansları yapmaya başlamış, Nisan ayının ilk günlerinde de deltada yer alan üreme adası içerisinde kuluçkaya yatmış idi. Geçmiş seneler içerisinde yer alan çalışmalara bakılırsa Gediz Deltası üzerinde senelik ortalama 18.000 ila 20.000 çift flamingo üremekte. Bu yılın mevcut durumdaki tam sayıları, flamingolar üreme adasını terk etmelerinin hemen ardından yuvaların sayılması sonrasında kesinleşmiş olacak olacak. Flamingolar, yaz dönemleri içerisinde bir kreş oluşturmuş bulunacak ve yavrulara da toplu bir şekilde bakmış olacak.

Ülkemizin en önemli sulak alan sistemlerinden bir tanesi olarak öne çıkan Gediz Deltası içerisinde bu sene kuşlarla alakalı nüfusun belirlenmesi çalışmaları Doğa Derneği'nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP) ve aynı zamanda DKMP İzmir Şube Müdürlüğü’nün gözetimleriyle gerçekleştirilmiş olmakta. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.