İzmir'le ilgili deprem raporu çok korkuttu

İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı İzmir Şubesi, deprem bölgesi üzerinde yer alan kentle ilgili hazırlamış olduğu raporu resmi bir şekilde açıkladı.

İzmir'le ilgili deprem raporu çok korkuttu


İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı İzmir Şubesi, deprem bölgesi üzerinde yer alan kentle ilgili hazırlamış olduğu raporu resmi bir şekilde açıkladı. Seferihisar ilçesi ile birlikte Balçova ilçesinde yer alan binaların üstünde gerçekleştirilen araştırma konusunda, İzmir ilinde yer alan 670.000 tane binadan 70.000 tanesinin, 7 ve üstündeki bir deprem gerçekleşmesi konusunda yıkılacağı ya da ağır bir şekilde hasar alacak olduğu ifade edildi. Elde edilmiş olan söz konusu bulgular ışığında can kaybının da tam tamına 30.000 tanesini bulabilecek olduğu ifade edildi.

Söz konusu bu rapora bakılırsa, İzmir ilinde yer alan 670.000 tane binadan 70.000 tanesinin, 7 ve üstünde bir deprem gerçekleşmesi esnasında yıkılacak olduğu ya da ağır  bir şekilde hasar alacak olduğu ön görülmekte. Elde edilmiş olan söz konusu bulgular ışığında can kaybının da tam tamına 30.000 tane olacağı açık bir şekilde tahmin edilmekte.

İMO Şubesinin Başkanı görevinde bulunan Gürkan Erdoğan, Seferihisar ilçesiyle birlikte Balçova ilçesinin özelinde yapmış oldukları raporu açıklamış olduklarını fakat kentin tamamına yönelik bir veriye sahip bulunmadıklarını açık bir şekilde ifade etti.  Depremle ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesi durumunda, ilk olarak mevcut duruma yönelik tam bir şekilde bilgi sahibi olunmasının gerekli olduğu da ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.