Kaçak göçmen taşıdığı için para cezası aldı

Kırşehir ili içerisinde arabasına kaçak göçmen almış olan taksi şoförü, 7.000 Türk Lirası tutarındaki bir ceza almaya mahkum edilmiş oldu.

Kaçak göçmen taşıdığı için para cezası aldı


Kırşehir ili içerisinde arabasına kaçak göçmen almış olan taksi şoförü, 7.000 Türk Lirası tutarındaki bir ceza almaya mahkum edilmiş oldu.

Kırşehir ili içerisinde kaçak bir şekilde göçmen taşıdığı tespit edilen taksi şoförlerinden Metin Polat'a, toplamda 6.936 Türk Lirası tutarında para cezası uygulanmış oldu. Polat, Afgan asıllı yolcuların kaçak durumda bulunduğunu bilmediğini, para cezasına  da itiraz edecek olduğunu ifade etti.

Afgan uyruğuna sahip olan dört kişi,  bundan tam üç gün öncesinde Kırşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yer alan durakta çalışmayı sürdüren taksi şoförlerinden Metin Polat'la Ankara iline gitmek amacıyla 380 Türk Lirası tutarındaki bir ücretle anlaştı. Polat yönetiminde bulunan taksi, Kaman ilçesinin yakın bölgesinde uygulama gerçekleştiren jandarma ekipleri tarafından durdurulmuş oldu. Kimlik kontrolü esnasında dört tane Afganistanlının seyahat izni bulunmadığı ve yurda kaçak yollar kullanarak girmiş oldukları tespit edildi. Kaçak durumda bulunan göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilmiş durumdayken, Metin Polat için de her  bir kaçak göçmenle ilgili olarak 6458 sayılı kanunun dahilinde 1.734 Türk Lirası tutarında olmak üzre toplamda 6.936 Türk Lirası tutarında para cezası uygulanmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.