Kanal İstanbul konusunda iş makinaları çalışmalara başlandı

Kanal İstanbul isimli projenin güzergâhı üzerinde yer alan Sazlıdere Barajı'nı balçıktan temizlemeyle alakalı çalışmalar yapılmaya başlanmış durumda. Karadeniz Bölgesi ile birlikte Marmara Denizi'ni birleştirmeyi amaç edinmiş olan Kanal İstanbul projesi, son zamanlarda Türkiye içerisinde siyasi kutuplaşmaya sebep olmaya başladı.

Kanal İstanbul konusunda iş makinaları çalışmalara başlandı


Kanal İstanbul isimli projenin güzergâhı üzerinde yer alan Sazlıdere Barajı'nı balçıktan temizlemeyle alakalı çalışmalar yapılmaya başlanmış durumda. Karadeniz Bölgesi ile birlikte Marmara Denizi'ni birleştirmeyi amaç edinmiş olan Kanal İstanbul projesi, son zamanlarda Türkiye içerisinde siyasi kutuplaşmaya sebep olmaya başladı. Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan söz konusu bu projeyi ''Hayalim ile birlikte hülyam'' şeklinde tanımlamaktayken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu ise; ''Bu bir cinayettir ve felakettir'' şeklindeki benzetmelerde bulunmuş oldu.

Tartışma hususu haline gelen Kanal İstanbul projesi ile alakalı Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında; ''İstemiş olsanız da istememiş olsanız da yapılacaktır, muhalefetin kısır gündeminin peşine hiç bir şekilde takılmayacağız'' ifadelerine yer verirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı  görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu ile birlikte muhalefet, söz konusu bu projeye karşı çıkmakta.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı  görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu 23 Aralık 2019 tarihi içerisinde çekilme kararını açıklamış olduğu Kanal İstanbul İşbirliğiyle alakalı protokolün iptali amacıyla TMMOB'a bağlı dokuz tane meslek odası tarafından açılmış dava esnasında karar çıkmış ve sonrasında da İstanbul 8. İdare Mahkemesi Çevre ile Şehircilik Bakanlığı'nın yanı sıra Ulaştırma ile Altyapı Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin arasında 1 Ağustos 2018 tarihi içerisinde imzalanmış olan protokolün hukuka uygun bulunduğuna hükmetmiş idi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.