Kapadokya'yı CNN International kanalında tanıttılar

Türkiye'nin turizm sektörü pandeminin ardından normalleşme beklentileri ile beraber yaz dönemiyle alakalı hazırlıklarını devam ettirirken CNN International kanalı, Kapadokya'yla alakalı çok önemli bir çalışmaya imzasını atmış oldu.

Kapadokya'yı CNN International kanalında tanıttılar


Türkiye'nin turizm sektörü pandeminin ardından normalleşme beklentileri ile beraber yaz dönemiyle alakalı hazırlıklarını devam ettirirken CNN International kanalı, Kapadokya'yla alakalı çok önemli bir çalışmaya imzasını atmış oldu. Dünya üzerinde en fazla izlenmekte olan seyahat programlarından bir tanesi olarak öne çıkan Quest’s World of Wonder adlı programda Kapadokya bölümü paylaşıldı.

Ünlü gazetecilerden biri olan Richard Quest aracılğıyla sunulmakta olan ve dünya üzerindeki pek çok farklı ülkede büyük bir ilgiyle takip edilmekte olan Quest’s World of Wonder adlı program son bölümü içerisinde Kapadokya'yı işlemiş oldu. Doğal güzelliklerinden dolayı çok büyük bir ilgi uyandırmış olan Kapadokya'nın tarihinin yanı sıra kültürel zenginliği ile birlikte gastronomi zenginliği de izleyenlere aktarılmış oldu. 

Kapadokya'yla özdeşleşmiş olan balon turu ile birlikte başlamış olan bu program, Kapadokya'nın en önemli turizmciler arasında yer alan Ömer Tosun'un rehberlik etmiş olduğu Derinkuyu Yeraltı Şehri gezisi ile de sürdü. Richard Quest, Kapadokya'nın etkileyici durumda bulunan manzarasını Museum Hotel'den izleyenlere aktarmaktayken otelin müze konseptinin yanı sır mağara ile birlikte taş odalarından da büyük bir övgü ile söz etti.

Programın sonrasında Kapadokya'ya özgü durumda bulunan motifleri kullanarak çömlek yapma amacıyla kolları sıvamış olan gazeteci, Karanlık Kilise'nin ihtişamının karşısında şaşkınlığını da dile getirmiş oldu. Program daha sonrasında ise, Kapadokya'ya özgü durumda bulunan halı ve de  kilimlerin tanıtımlarıyla sona ermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.