Kar geliyor

Sıcaklıkla ilgili rekorlar kırılmış olan kasım ayının hemen sonrasında ılık bir şekilde geçmeye devam eden aralık ayı da geride kalmış bir durumda ve artık hava sıcaklıklarında da düşüşler görülecek.

Kar geliyor


Sıcaklıkla ilgili rekorlar kırılmış olan kasım ayının hemen sonrasında ılık bir şekilde geçmeye devam eden aralık ayı da geride kalmış bir durumda ve artık hava sıcaklıklarında da düşüşler görülecek.

Sözcü gazetesinde yer almış olan habere bakılırsa.; bugün itibariyle yurdu etkilemeye başlayacağı açıklanan soğuk hava dalgası ile beraber hava sıcaklıkları  bundan böyle mevsim normallerine inmiş olacak ve hatta bir takım noktala üzerinde mevsim normallerinin altında hissediliyor olacak. Düşmeye başlayan hava sıcaklıkları  ayrıca kar yağışını da beraberinde getirmiş olacak. Gelecek haftanın ortaları itibariyle Türkiye'nin özellikle iç ile birlikte yüksek bölgeleri üzerinde kar beklentisi var.

Küresel  bir durumdaki tahmin sistemleri üzerinden alınmış olan verilere bakılırsa 26 Aralık tarihi itibariyle yurdu çok ciddi bir biçimde etkilemeye başlayacağı açıklanan soğuk hava dalgası gelecek günler içerisinde de etkisini devam ettirecek. Yılbaşını yaşayacak olduğumuz hafta  içerisinde Türkiye'nin gündemi üzerinde kar yağışı bulunuyor olacak. Soğuk ve aynı zamanda karlı bir durumda bulunan hava dalgası ocak ayının ilk haftası içerisinde de kendini hissettirmiş olacak.

Bugünlerde İstanbul ilinde 18 derece seviyelerinde hissedilmekte olan hava sıcaklıkları bir haftanın içinde tam 6 dereceye kadar inmiş olacak, önümüzdeki günler içerisinde de hava sıcaklıkları düşmeyi sürdürecek Aralık ayının son günleri içerisinde ve yeni senenin ilk günleri içerisinde İstanbul ilinde ilk kar gözlenmesi olanaklı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.