Kar Marmara'ya doğru geliyor

Konya ilinin Seydişehir ilçesi içerisinde akşam üzeri etkili olmaya başlamış olan kar yağışıyla birlikte buzlanma Konya Antalya Karayolu üzerinde şoförlere çok zor anlar yaşatmış oldu. 

Kar Marmara'ya doğru geliyor


Konya ilinin Seydişehir ilçesi içerisinde akşam üzeri etkili olmaya başlamış olan kar yağışıyla birlikte buzlanma Konya Antalya Karayolu üzerinde şoförlere çok zor anlar yaşatmış oldu. 

Meteoroloji'den gelmiş olan 5 günlük hava tahmini raporuna bakılırsa Doğu bölgelerinden gelmekte olan kar yağışı, Marmara Bölgesinin güney ile güneybatısına kadar etki gösterdiği alanı arttırmış olacak. Meteoroloji ayrıca Elazığ ile birlikte Adıyaman,  Malatya,  Tunceli ve de Bingöl illerinde yağmurla beraber kar yağışı beklenmekte olduğunu bildirdi.


Kar yağışıyla birlikte buzlanma Konya Antalya Karayolu üzerinde şoförlere çok zor anlar yaşatırken, çekici benzerindeki araçlarla zincir ve de kar lastiği olmayan araçların geçmesine izin verilmedi. Özellikle  de Seydişehir ilçesinden sonra 10. kilometre itibariyle etkili durumda bulunan kar yağışından dolayı yüzlerce sayıdaki aracın yolda kaldığı açıklanırken, 1825 rakımına sahip Alacabel Mevkisi içerisinde kar kalınlığı da 15 santimetreye kadar ulaşmış oldu. Karayollarının ekipleri yolu trafiğe açık bir şekilde tutabilmek amacıyla devamlı olarak kürüme ile tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Yolda kalmış olan araçları itmeye başlayan vatandaşlara da Bölge Trafik ekipleri yardım etmeyi sürdürürken, pek çok şoför ise yollarına zincir takıp devam edebildi. 

Diğer taraftan Türkiye'nin doğu bölgesiyle ilgili yapılmış olan açıklama içerisinde; ''Havanın  çok fazla bulutlu, öğle saatleri itibariyle Elazığ ile birlikte Adıyaman,  Malatya,  Tunceli ve de Bingöl  çevrelerinde yağmurla birlikte  yüksek kesimlerinde kar ile karışık yağmur, kar yağışlı bir şekilde geçecek olduğu tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıkları ile ilgili önemli bir değişiklik ise beklenmiyor. Rüzgarların yağış esnasında güneybatı yönlerden kuvvetli bir şekilde saatte 30 ila 60 kilometrelik bir hızla esecek olduğu tahmin edilmektedir'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.