Karpuz artık dilimle satılıyor

Yaz döneminin vazgeçmesi en zor meyveleri arasında yer alan karpuz, Antalya ilinde yer alan semt pazarları içerisinde tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Karpuz artık dilimle satılıyor


Yaz döneminin vazgeçmesi en zor meyveleri arasında yer alan karpuz, Antalya ilinde yer alan semt pazarları içerisinde tezgahlardaki yerini almaya başladı. Muratpaşa ilçesinde bulunan Soğuksu Mahallesi'nde kurulmuş olan semt pazarında tezgahlarda görülmeye başlanan karpuz, kilogram fiyatı 3 Türk Lirası ila  5 Türk Lirası arasında alıcı bulmaya başladı. Adeti 7 kilogram ila 13 kilogram arasında değişiklik gösteren karpuzun fiyatının yüksek olmasından dolayı esnaf çareyi dilimleyerek satma işleminde buldu. Pek çok tezgah içerisinde karpuzlar yarım ya da çeyrek bir biçimde bölündü ve öyle satıldı. Çeyrek  durumda bulunan karpuz ortalama olarak 10 Türk Lirası tutarından, yarım durumdaki karpuz da 20 Türk Lirası tutarından alıcı bulmuş oldu.

Böyle satılmakta olan karpuza vatandaşların ilgisinin de üst seviyede olduğu görülmekteyken, pazarcı esnafı da tüketiminin gerçekleştirilmesinin çok daha basit ve hızlı olmasından dolayı yalnızca karpuzun değil pek çok farklı meyvenin  de bu şekilde satılmakta olduğunu ifade etti. Pazarcı esnaflarından bazıları ise koronavirüs sebebiyle İran'dan karpuz gelmemekte olduğunu ve bundan dolayı da sezon başlarken fiyatların biraz daha yüksek durumda olduğunu ifade ediyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.