Karşılıksız çek için yeni bir düzenleme yolda

AK Parti, Meclis'e getirilmesi konusunda beklenti bulunan yeni infaz paketi üzerine; ''karşılıksız çek'' şeklindeki suça denetimli serbestlik getirmekte olan çok daha yeni bir düzenleme ilave etmeyi gündemine almış durumda.

Karşılıksız çek için yeni bir düzenleme yolda


AK Parti, Meclis'e getirilmesi konusunda beklenti bulunan yeni infaz paketi üzerine; ''karşılıksız çek'' şeklindeki suça denetimli serbestlik getirmekte olan çok daha yeni bir düzenleme ilave etmeyi gündemine almış durumda. ''Çalış-öde'' şeklinde adlandırılmış olan söz konusu modele bakılırsa, karşılıksız çek sebebiyle dolayı alınmış olan hapis cezası  tam olarak kaç aysa kişinin borcunun o denli ay kadar takside bölünmesi planları yapılıyor. Hükümlü durumda bulunan kişinin, taksitleri ödeyerek, makbuzunu getirip alakalı karakol içerisinde imza atması; borç bitmiş olduğunda kişinin cezasının da tamamlanması konusunda bir öngörü var.

Hükümet, Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında, ''ekonomik bir durumdaki suça ekonomik bir ceza'' şeklindeki ilkenin kapsamında 2016 senesinde Çek Kanunu'nda  bir takım değişiklikler gerçekleştirmişti. Yapılmış olan söz konusu düzenlemeyle karşılıksız durumda bulunan çekin fiili yaptırımı adli bir şekilde para cezası şeklinde düzenlenmiş ve yasa maddesi üzerinde, ''... çekle alakalı olarak 'karşılıksızdır' işlemi gerçekleştirilmesine sebebiyet vermiş olan kişiyle alakalı, hamilin şikayetinin sonrasında, her bir çekle alakalı şekilde, 1.500 güne dek adli para cezasına hükmolunur'' ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.