Konya'da Corana virüsü şüphesi

Dünyayı fazlasıyla tedirgin etmiş durumdaki Coronavirüs ile alakalı alarm Türkiye'ye de sıçramış durumda.

Konya'da Corana virüsü şüphesi


Dünyayı fazlasıyla tedirgin etmiş durumdaki Coronavirüs ile alakalı alarm Türkiye'ye de sıçramış durumda. Konya Eğitim ile Araştırma Hastanesi için bulantının yanı sıra kusma konusundaki şikayetle başvuruda bulunan Çin asıllı kadın turist karantinaya alınmış oldu.

46 yaşında olduğu bilgisi verilen Çin asıllı kadın turist, tatil amacıyla bir grup arkadaşıyla Konya iline kadar geldi. Baş dönmesinin yanı sıra bulantı ile birlikte kusma şikayetleri bulunan söz konusu turist, arkadaşları aracılığıyla hızlı bir şekilde Konya Eğitim ile Araştırma Hastanesine götürüldü.

Acil Servisin hemen ön kısmında istifra etmiş olduğu ve kısa zamanlı baygınlık geçirmiş olduğu bilgisine ulaşılan Çin asıllı bu turist, hızlı bir şekilde tedavi altına alınmış durumda. Çin asıllı turist, ''Coronavirüs'' bulunabileceği konusundaki şüphenin sonrasında özel oda hazırlanıp bir karantina altına alınmış oldu. Turist üzerinden çeşitli kan örnekleri alınmış olduğu bilgisine ulaşılırken, incelemelerin devam ettiği ifade edildi. İl Sağlık Müdürü görevinde bulunan Mehmet Koç ise hastaneye gelip yetkili isimlerden bilgiler aldı.

Vuhan kenti içerisinde çok daha yeni tip koronavirüsü salgınından bu zamana dek tam tamına 1.287 kişi etkilenmiş oldu, 41 kişi ise yaşamını yitirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 kişide olmak üzre, Avrupa'da Fransa ile birlikte Asya'da ülkelerin bazılarında da vakaların tespit edilmesi salgının hızlı bir şekilde yayılması konusundaki endişeleri arttırmış durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.