Malatya ilindeki deprem panik yarattı

Malatya ilinde yer alan Kale ilçesi içerisinde 4.9 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti.

Malatya ilindeki deprem panik yarattı


Malatya ilinde yer alan Kale ilçesi içerisinde 4.9 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti.

Afet ile Acil Durum Yönetiminin Başkanlığı (AFAD)na bağlı olarak faaliyet gösteren Deprem Dairesinin tespitlerine bakılırsa, saatler  02:03'ü gösterirken merkez üssü Malatya ilinin Kale ilçesi içerisinde 4,9 büyüklüğüne sahip bir sarsıntı gerçekleşti.
Söz konusu bu depremin yerin 14,29 kilometrelik derininde oluştuğu ifade edildi.

Malatya Valisi görevinde bulunan Aydın Baruş, yapmış olduğu açıklama içerisinde depremin sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olduğunu ifade etti, hasar tespitiyle alakalı çalışmalarının başlatılmış olduğunu da belirtti. Vali görevinde bulunan Baruş, vatandaşları hasarlı durumdaki binalara girmemeleri hususunda da bir kez daha uyardı.

Vali görevinde bulunan Baruş öte yandan, sosyal medya üzerinde yayılmış olan Çayköy mahallesi içerisinde bazı evlerin yıkıldığı ve enkaz altında bulunanların olduğu konusundaki iddiayı da yalanladı.

Kale adlı ilçenin sınır olduğu Elazığ ilinde de deprem kuvvetli bir şekilde hissedildi. Depremden dolayı pek çok kişi uykudan uyanarak sokaklara çıktı. 24 Ocak tarihinde 6,8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış olan kentte bugün gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki deprem esnasında korkuyla 4 kişinin yüksek girişin yanı sıra birinci katta yer alan evlerinin balkonlardan atladığı bilgisine ulaşıldı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.