Mamamatikler sokaklardaki canların desteği

Bergama Belediyesi aracılığıyla sokaklarda yaşayan minik dostları hiç bir şekilde unutmamak için ilçenin değişik noktaları üzerine yerleştirilmiş olan mamamatikler sokaklar üzerinde yaşamını sürdüren minik canların mama ihtiyacını karşılamaya başlamış durumda.

Mamamatikler sokaklardaki canların desteği


Bergama Belediyesi aracılığıyla sokaklarda yaşayan minik dostları hiç bir şekilde unutmamak için ilçenin değişik noktaları üzerine yerleştirilmiş olan mamamatikler sokaklar üzerinde yaşamını sürdüren minik canların mama ihtiyacını karşılamaya başlamış durumda. Uygulamanın dahilinde cihaza atılmış olan pet şişeler can dostlar için yiyip karınlarını doyurabilecekleri bir mama şeklinde geri dönmüş oluyor. Mamamatik üniteleri ilk olarak en hareketli durumda bulunan iki farklı noktaya Kültür Merkezi ile birlikte Bayraklı Parka yerleştirilmiş durumda. Sokaklarda yaşamını sürdüren hayvanların da rahatının yanı sıra huzuru konusunda gereken bütün çalışmaları hayata geçirmiş olan Bergama Belediyesi 15 Mayıs 2020 tarihinden bu zamana kadar mamamatiklerle beraber 1.556  tane atık pet şişeyle sokaklarda yer alan can dostlarını beslemiş durumda.

 Mamamatikleri düzgün bir şekilde dezenfekte ettikten sonra dolduran ekipler günlük bir şekilde rutin olarak gerçekleştirdikleri kontroller esnasında cihazların eksikliklerini de gidermiş oluyorlar. Özellikle de son günler içerisinde yaşanmakta olan olumsuz sıcak havalardan dolayı mamamatikler minik dostlarımız açısından çok daha farklı bir önem taşımış oluyor.


Bergama Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Hakan Koştu ise Mamamatiklerin koyulmuş olduğu Kültür Merkezi ile birlikte Bayraklı Park etrafında minik dostlara yardımcı olabilmenin çok tatlı bir telaş oluşturmuş olduğunu ifade ediyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.