Manisa'da meydana gelen deprem panik yarattı

Elazığ ili içerisinde 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen ve tam tamına 41 tane  vatandaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan depremin sonrasında Türkiye sallanmayı sürdürüyor.

Manisa'da meydana gelen deprem panik yarattı


Elazığ ili içerisinde 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen ve tam tamına 41 tane  vatandaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan depremin sonrasında Türkiye sallanmayı sürdürüyor.

Manisa ili içerisinde de merkez üssünün Kırkağaç olduğu açıklanan bir deprem gerçekleşti. Türkiye saatiyle saatler 14:26'yı gösterirken gerçekleşen depremin büyüklüğünü AFAD ekipleri 4.8 şeklinde duyurmaktayken Kandilli Rasathanesi de  5.1 şeklinde duyurmuş oldu. Söz konusu bu deprem, yer kabuğunun am tamına yedi kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ depremi esnasında yaşanmış olan 41  tane can kaybı halen fazlasıyla yeniyken, paniğe kapılmış olan vatandaşlar sokağa dökülmüş durumda. İnsanların yaşamış olduğu kısa zamanlı panikte kameralara yansımış oldu. Depremle alakalı olarak canlı yayın esnasında bir açıklama gerçekleştiren İçişleri Bakanı görevinde bulunan Süleyman Soylu, ''Herhangi bir hasar yok. Deprem 4.8 büyüklüğüne sahip durumda geçmiş olsun'' ifadelerine yer verdi.

Kırkağaç Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Yaşar İsmail Gedüz yapmış olduğu açıklamada; ''Bizlere intikal etmiş bir olay bulunmuyor'' ifadelerine yer verdi.

Manisa Valiliği söz konusu depremin hemen sonrasında; ''Saatler 14:26'yı gösterirken merkez üssü Kırkağaç İlçesi olarak açıklanan 4.8 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşmiştir. Deprem esnasında can kaybı ile birlikte yaralanma veyahut herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir'' şeklindeki açıklamalar yapıldı.

5.1 şiddetine sahip olan depremin sonrasında 3.5 büyüklüğünde ve  3.7 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti. Kırkağaç ilçesinde Karakurt Mahallesi içerisinde bir tane binanın yıkıldığı bilgisi de iletildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.