Marmara Denizi'nin derinliklerinde objektiflere yakalandılar

Denizlerdeki çok sığ ve kumlu yerler içerisinde kuma gömülü  bir şekilde yaşamını sürdüren vatozlar Marmara Denizi'nin dibinde su altı kamerası kullanılarak görüntülenmiş oldu.

Marmara Denizi'nin derinliklerinde objektiflere yakalandılar


Denizlerdeki çok sığ ve kumlu yerler içerisinde kuma gömülü  bir şekilde yaşamını sürdüren vatozlar Marmara Denizi'nin dibinde su altı kamerası kullanılarak görüntülenmiş oldu. Vatozların yüzme esnasında süzüle süzüle ilerlemeleri de adeta masalsı bir görüntü oluşturmuş oldu.

Marmara Denizi'nin derin bölgelerinde yaşamını sürdüren  Vatozların yaşamları su altı kamerası kullanılarak kayıt altına alındı. Bölge içerisinde tatilini devam ettiren su altına tutkun olan bir kişi, kaskında yer alan kamerasını da aldı ve Armutlu sahilinin açık bölgesinde suyun derinliklerini görüntülemeye başladı.

Deniz içerisindeki sığ ile birlikte kumlu bölgelerinde kuma gömülü bir şekilde yaşamını sürdüren vatozların hayatı çok renkli görüntüler oluşturmuş durumda. Kameralarla çekilmiş olduğunu ve izlenmekte bulunduğunun farkına varan Vatoz balıklarından bazıları, kamera açısından kaçmaya çalışıyor olması çok daha renkli görüntüler oluşturmuş durumda.


Vatoz balıkları köpekbalıkları ile beraber bir kıkırdaklı balık şeklinde sınıflandırılmaktadır. Vatozların öteki balık türlerinden en önemli farklarının arasında çok daha yassı durumda bulunan gövdeleri, fazlasıyla uzun ve ince bir durumda bulunan kuyrukları ve şeklinde kelebek kanadını andırmakta olan büyük yüzgeçleri sayılmış olduğu bilinenler arasında.

Vatozların gözleri  ise yassı bir durumdaki gövdelerinin hemen üst kısmında, ağızları ile birlikte solungaçları da gövdelerinin hemen altında yer almasından dolayı görünüş açısından öteki balıklardan da çok kolay bir şekilde ayrılmaktadır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.