Marmaray üzerinden yarın ilk yük treni geçmiş olacak

Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu, yazılı bir açıklamayla beraber yarın gece yarısında ilk defa Marmaray hattı üzerinden yurt içi yük treninin geçecek olduğunu duyurmuş oldu.

Marmaray üzerinden yarın ilk yük treni geçmiş olacak


Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu, yazılı bir açıklamayla beraber yarın gece yarısında ilk defa Marmaray hattı üzerinden yurt içi yük treninin geçecek olduğunu duyurmuş oldu. Açıklam içerisinde, yılda 25.00 0tane konteynerin Anadolu üzerinden Avrupa'ya geçebilecek olduğu da belirtilmiş oldu.

Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu yazılı bir açıklama ile, Marmaray üzerinden yarın gece ilk kez yurt içi yük treninin geçecek olduğunu ifade ederek; ''Orta Koridor'daki en önemli halkalarından bir tanesi olarak öne çıkan Marmaray'da yarın bir ilk yaşanmış olacak ve Marmaray üzerinde  yurt içi yük taşımacılığı da başlamış bulunacak. Bundan böyle senede 25.000 konteyner Anadolu'nun sanayi merkezlerinden yüklenip Marmaray üstünden Avrupa yakasına geçmiş olacak'' ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu, Marmaray'ın Pekin üzerinden çıkacak Londra'ya kadar uzanmakta olan en kısa olmasının yanı sıra en ekonomik ve en elverişli uluslararası demiryolu koridoru olarak öne çıkan Orta Koridor'un en önemli halkalarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, Marmaray hattı üzerinden ilk uluslararası yük treninin geçtiğimiz sene Kasım ayı içerisinde geçtiğini de anımsattı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.