Meteoroloji'den 16 tane ile kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan uyarıya bakılırsa, yoğun  bir durumdaki kar yağışı Cuma gününde sabaha karşı başlamış olacak, üç gün süresince aralıklarla etkili durumda bulunacak.

Meteoroloji'den 16 tane ile kar yağışı uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan uyarıya bakılırsa, yoğun  bir durumdaki kar yağışı Cuma gününde sabaha karşı başlamış olacak, üç gün süresince aralıklarla etkili durumda bulunacak. Söz konusu bu uyarı esnasında, yer yer tipi biçiminde görülebilecek kar yağışı esnasında buzlanmanın yanı sıra don olayıyla ulaşım esnasında gerçekleşebilecek olumsuzluklara dikkat çekilmiş oldu.

Kar yağışlarının Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde Erzincan ilinin yanı sıra Muş ili ile birlikte,  Bingöl ili,  Van ili, Bitlis ili ve de  Hakkari ilinin çevresinin yanı sıra Tunceli ilinin kuzey kesimi, Siirt iliyle birlikte Şırnak'ın doğu bölgesinde etkili olması beklenmekte.

Orta Karadenizi ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi üzerinde; Ordu ilinin yanı sıra Giresun ili ile birlikte Bayburt ili, Gümüşhane ili, Trabzon ili, Rize ili ve Artvin ili içerisinde bu gece saatleri itibariyle başlayacak durumda bulunan yağışın Cuma gününde bölgenin iç bölümleriyle rakımı 500 metrenin üstünde bulunan yerlerinde, Cumartesi gününde sabah saatleri itibariyle de bölgenin tamamında, Pazartesi günü öğle saatlerine dek yoğun  bir şekilde kar yağışı olması tahmin edilmekte.

Uzmanlar ise çığ konusundaki bir tehlikeye karşı yetkililer ile birlikte vatandaşları  çok daha fazla dikkatli durumda bulunması ve tedbirli olmaları hususunda uyarmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.